NEVARNA VOŽNJA NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Italijan pijan vozil v nasprotni smeri

Kronika

V nedeljo popoldan so novogoriški policisti obravnavali 59-letnega italijanskega voznika, ki je na območju Bazare, na območju Šempetra pri Gorici, na hitri cesti H4 vozil po nasprotnem smernem vozišču. Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, je Italijan je vozil iz smeri krožišča na Bazari po nasprotnem pasu proti Ljubljani (približno sto metrov).

Vse fotografije so simbolične.

Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti so italijanskemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev prometne zakonodaje (vožnja pod vplivom alkohola in vožnja v nasprotno smer) je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Novogoriški policisti ob tem opozarjajo, da je vožnja v nasprotni smeri izredno nevarna in prepovedana tudi z zakonodajo. Slednja določa, da je na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, prepovedano voziti v nasprotni smeri. 

Kaj storiti v primeru vožnje v nasprotni smeri?

"Voznik, ki je ugotovil, da je na avtocesti zapeljal na nasprotni vozni pas, mora svoje vozilo nemudoma umakniti s prometnih površin! Predlagamo, da o tem nemudoma obvesti policijo ali upravljavca ceste in jih zaprosi za zavarovanje kraja ob obračanju vozila. Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika preko sredstev javnega obveščanja, pa morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke, se umakniti na desni prometni pas smernega vozišča in ne prehitevati vozil pred seboj," so sporočili s PU Nova Gorica.

Več preventivnih nasvetov policije lahko preberete tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  28 .01. 2019 ob  22: 01
-1
Glede na to, da Slovenci počnemo vse narobe, je Italijan vozil pravilno in korektno. Ko množica voznikov divja proti tebi je tudi alkohol, za korajžo, neizbežen.
vseved |  28 .01. 2019 ob  16: 40
takim je treba zaplenit vozilo in odvzet vozniško