NEVARNA STAFFORDKA BREZ NAGOBČNIKA TUDI PO LUCIJI? "Ljudje naj svoje pse držijo čim dlje, tudi če je na povodcu"

Piran

Že večkrat smo poročali o agresivnem in napadalnem psu, ki na območju Sečovelj ustrahuje in napada druge štirinožce – lastnik pa naj bi psico po vsem tem, čeprav ima psica status nevarnega psa, še vedno sprehajal brez nagobčnika in celo brez povodca. Po naših informacijah zdaj, sicer na povodcu, tudi po Luciji.

Problematika napadalne samice pasme stafford v Sečovljah traja že nekaj časa. Da je bilo takšnih napadov res več, nam je potrdila tudi policija. O dotičnem napadalnem psu je bila obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcija.

Po Facebooku je zaokrožilo tudi opozorilo, ki ga je objavila lastnica zlate prinašalke, žrtve napada staffordke. Ta je poudarila, da ima staffordka že nekaj časa status nevarnega psa, zaradi česar bi jo lastnik moral sprehajati privezano na povodcu in z nagobčnikom"Našo zlato prinašalko je že dvakrat napadla iz ljubega miru. Naša psička je sedaj tako prestrašena, da se komaj upa ven iz hiše, boji se tudi vseh drugih psov," je tedaj, 16. decembra, v objavi zapisala lastnica ene izmed žrtev.

A kot kaže, se še vedno dogaja isto. Na Regional se je obrnila bralka in nas obvestila, da se je v petek, 5. januarja, lastnik sprehajal po Parenzani s svojo staffordko – spet brez nagobčnika in brez povodca.

"Družina je takoj klicala policijo. Ne vemo, če so ga dobili ali ne, definitivno pa je bil približno uro kasneje v Luciji, kjer se je sprehajal tokrat s povodcem, vendar še vedno brez nagobčnika," nam je zapisala.

Še več, tokrat naj bi se vmešal tudi lastnik: "Ko me je videl, mi je tudi zagrozil, da naj samo počakam in se mi bo maščeval, tudi če bo trajalo 10 let." Tudi o tem so obvestili policijo. "Vendar ne vem, če so ga uspeli dobiti. Že tako se jim baje vse te dni izogiba in ne vem niti, če so mu uspeli vročiti kakšno kazen."

"Jasno je, da se lastnik iz izkušenj ni naučil ničesar. Pomembno je opozoriti ljudi, da se sedaj sprehaja tudi po Luciji in da svoje pse držijo čim dlje od njegovega, tudi če je na povodcu," je opozorila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  09 .01. 2024 ob  19: 14
34
Sem videl lastnika. Totalen psiho, odvraten tip. Kaj pišete o psički? Ona je največja žrtev tega norca.