NEVAREN VOZNIK NA AVTOCESTI: Vožnja z 240 km/h in več kot dvema promiloma alkohola!

Kronika

Na štajerski avtocesti so policisti v nedeljo zvečer pri izvozu Tepanje obravnavali vinjenega voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi hitrosti 130 kilometrov na uro, vozil 240 kilometrov na uro. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi nekaj manj kot dva promila in pol alkohola, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Dodali so, da je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo, navajajo policisti.

Še posebej nevarna je po njihovi oceni neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.

Vse voznike pa policisti znova opozarjajo naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija