NEVAREN MANEVER V PREDORU MARKOVEC: S pomočjo DARS-a izsledili voznika

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 148 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih, enkrat zaradi nasilja v družini.

Ob 0.29 so koprske policiste z DARS-a obvestili, da v tunelu Markovec vozi avto v nasprotni smeri. Prometni policisti so vozilo izsledili in ustavili na bencinskem servisu v Jagodju. 65-letni voznik, ki mu je že prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja, je napihal 0,70 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Zaseg vozil

V Kopru so policisti zasegli skuter 54-letniku. Vozilo namreč ne ustreza tehničnim karakteristikam. Zasegli so tudi moped 21-letnici. Moped prav tako ne ustreza tehničnim karakteristikam. Obema sledi obdolžilni predlog.

V Prestranku so včeraj zvečer ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

Včeraj ob 10.20 je v Izoli 69-letni voznik osebnega avtomobila pri vključevanju v promet odvzel prednost 64-letnemu kolesarju, ki je pripeljal pravilno po kolesarski stezi. Kolesar se je lažje poškodoval, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog.

Včeraj ob 15.48 so bili policisti iz bolnice obveščeni, da so na kirurško urgenco sprejeli 55-letnika, ki je dan pred tem okoli 22.30 ure padel z motorjem nekje na območju Jagodja. Policisti so ugotovili, da je vozil moped po cesti v Jagodju in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel. Pri tem se je huje poškodoval. Uveden bo hitri postopek.

Včeraj popoldan so policiste iz izolske bolnišnice obvestili, da oskrbujejo kolesarko, ki je padla. Policisti so ugotovili, da je 55-letna ženska padla s treking kolesom, ko je zavirala zaradi mokrega vozišča. Z glavo je zadela v krmilo in izgubila sprednji zob. Sledi ji globa.

Opozorilo policistov

Letos je bilo na območju PU Koper udeleženih v prometnih nesrečah že 65 kolesarjev (lani v enakem obdobju 49), od teh jih je 45 povzročilo prometno nesrečo. En kolesar je v prometni nesreči umrl, 15 pa se jih je huje poškodovalo. Najpogostejša vzroka za prometne nesreče so neprilagojena hitrost in izsiljevanje prednosti. Kolesarjev je na naših cestah in poteh vse več, zato policisti opozarjajo na previdno in prilagojeno vožnjo, tako razmeram na cestah kot tudi lastnim sposobnostim.

Kraja motorja

V Kopru je nekdo ukradel motor Sym Orbit 50, sive barve, reg. štev. KPCL-27.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj do danes do 6. ure obravnavali 16 oseb. 13 na območju PP Ilirska Bistrica, dve na območju PP Koper in eno na območju PP Kozina.

Včeraj ob 14.23 so policisti pri Sviščakih opazili skupino ilegalnih migrantov. Prijeli so jih sedem (dva državljana Pakistana in po enega državljana Kameruna, Egipta, Irana, Sudana, Jemna). V razgovoru z njimi je bilo ugotovljeno, da jih je vodil 43-letni državljan Pakistana, ki je bil z njimi v skupini. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  23 .09. 2020 ob  22: 16
Kakšen karakter moraš imeti, da kaznuješ nekoga, ki je bremzal na mokri podlagi, padel in si zbil zob? Kakšen karakter mora imeti medicinsko osebje, ki tovrstne zločince cenka palicajem? Ta čas, ko se gospodje modri bavijo s takimi zločinci, se muloti s friziranimi 25tkami podijo okoli Kopra malo po cesti, malo po pločniku in ogrožajo vse po spisku. Zadnjič se 2 plava vozita v zamreženi marici mimo tržnice, mimo njih po desni po pločniku 2 na skuterju. Nič, boli njih. Verjetno so bili na poti v bolnico pisal globe neprevidnežem, ki so se razsuli z biciklom.

Beda. Prokleti sluzavci debilni. Zato jih plačujemo, da kasirajo, tam kjer je to najlaže.