NEURJA SO SE RAZBESNELA TUDI NAD PRIMORSKO: Težave z meteorno vodo in vetrom, v Italiji smrtna žrtev

Slovenija

V soboto zvečer so se po državi razbesnela neurja. Gasilci so posredovali v več občinah, kjer so črpali meteorno vodo, odstranjevali podrta drevesa in nudili pomoč občanom zaradi prekinitve z električno energijo. Trikrat so posredovali zaradi udara strel.

Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da je zabeležila 33 dogodkov, v njih pa je posredovalo 20 gasilskih enot. Gasilci in komunalne službe so posredovali v občinah Grosuplje, Koper, Piran, Izola, Ankaran, Ptuj, Tolmin, Brežice, Gornja Radgona, Lenart, Krško, Cerkno, Ljubljana in Rače-Fram.

Na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem poročajo o številnih poplavah in zemeljskih plazovih. Na avstrijskem Štajerskem je odkrivalo strehe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Gasilci so morali posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za danes napovedane nove nevihte. S Tirolske poročajo tudi o številnih porušenih drevesih.

Italijansko prestolnico Rim in njegovo okolico je ponoči zajelo hudo neurje z vetrom in obilnimi padavinami. V mestu Fiumicino v bližini mednarodnega letališča Leonardo da Vinci je umrla 27-letnica. Sunek vetra je prevrnil njen avto, ki je nato padel v kanal, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. 

Neurje je v Fiumicinu povzročilo veliko gmotno škodo. Za nekaj ur so morali zapreti tudi tamkajšnje letališče. "Je kot po kakšni vojni," je posledice neurja komentiral župan občine Esterino Montino. O gmotni škodi in poplavah poročajo tudi iz Rima. Zaradi nekaterih poplavljenih stavb so morali gasilci iz stanovanj evakuirati ljudi. Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija