NEURJA POVZROČALA TEŽAVE TUDI NA PRIMORSKEM: Veter je med drugim poškodoval šotor, namenjen testiranju

Slovenija

Padavine, ki so se v nedeljo preko dneva razvile v krajevna lokalna neurja z močnejšim vetrom ter točo so zajela dobršen del države. Po do sedaj zbranih podatkih regijskih centrov za obveščanje so zabeležili 351 dogodkov, povezanih z neurjem. Največ težav so povzročali močni sunki vetra, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Sunki vetra so podirali drevesa, odkrivali strehe, podirali dimnike, nadstreške, reklamne panoje in telekomunikacijske in elektro drogove.

Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih kar nekaj cest, motena je bila oskrba z električno energijo, na Pokljuki je med podrtim drevjem obstal avtobus, drevesa so padala na objekte in vozila, v Šempetru pri novi Gorici je veter poškodoval šotor, namenjen testiranju na novi koronavirus.

????⛈ Vetrolom 30.08.2020 08:42 ŠEMPETER-VRTOJBA Ob 08:42 je v Vrtojbi, občina Šempeter-Vrtojba, veter odkril streho....

Posted by PGD Šempeter pri Gorici on Sunday, August 30, 2020

Zaradi udara strele je zagorel kozolec toplar, ki je uničen, prav tako delovni stroji s priključki. Meteorne vode so poplavljale cestišča, podvoze, stanovanjske in druge objekte. Hudourniške meteorne vode so na cestišča nanesle zemljino in drug material. Veliko škode je povzročila tudi toča, ki je poškodovala strehe objektov, vozila, sadovnjake, polja in druge obdelovalne površine.

Gasilci 166 poklicnih in prostovoljnih enote so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves, prekrivanjem objektov, črpanjem meteornih vod iz različnih objektov, postavljanjem protipoplavnih vreč in gašenjem požara. Veliko dela so opravili tudi delavci komunalnih in cestnih podjetij na terenu so bile tudi dežurne službe Telekoma in Elektra.

Največ težav so povzročile v občinah Bohinj, Bovec, Brda, Cerkno, Cirkulane, Črna na Koroškem, Dobje, Dobrepolje, Dobrova - Polhov - Gradec, Dol pri Ljubljani, Dravograd, Duplek, Gorenja vas - Poljane, Gorišnica, Gorje, Idrija, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Jesenice, Jezersko, Kamnik, Kanal, Kobarid, Kranjska Gora, Laško, Litija, Logatec, Loška Dolina, Loški Potok, Majšperk, Makole, Markovci, Mirna, Mozirje, Murska Sobota, Ormož, Pivka, Podlehnik, Podvelka, Poljčane, Prevalje, Ptuj, Radeče, Radlje pob Dravi, Radovljica, Razkrižje, Ribnica, Rogaška Slatina, Rogaševci, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Sodražica, Središče ob Dravi, Starše, Sveti Tomaž, Šempeter - Vrtojba, Šentjernej, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno pri Litiji, Tolmin, Trebnje, Tržič, Videm, Zavrč, Železniki in Žatele, so našteli na upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija