NESREČA PRI ŠKOFIJAH: Po trčenju vozilo pristalo v obcestnem jarku, dve osebi odpeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 95 nezakonitih prehodov državne meje.

V Dekanih je nekdo vlomil v hišo. Odnesel je ročni uri in zlat nakit.

Včeraj ob 17.30 je policiste poklicala ženska in prijavila, da je na cesti od Postojne proti Prestranku za njimi pripeljal manjši osebni avtomobil, trčil v njihovo vozilo od zadaj, nato pa odpeljal naprej. Policisti so kmalu izsledili pobeglo vozilo. Z opravljenimi razgovori so ugotovili, da je 36-letna ženska v Matenji vasi zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo 73-letnega voznika s sopotnico. Povzročiteljici so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.11 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejen ji je bil strokovni pregled, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Dve osebi odpeljali v izolsko bolnišnico

Ob 22.10 so policisti dobili obvestilo, da je pri Spodnjih Škofijah vozilo v obcestnem jarku. Z ogledom kraja so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 59-letni voznik, ki je vozil proti Ankaranu ter zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na brežino na desni strani, od koder ga je odbilo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat iz Ankarana pripeljala 50-letna voznica osebnega avtomobila. Ta se je umikala v levo, vendar je povzročitelj kljub temu trčil v njen desni bok, nato pa ga je odbilo v levo na travnik pod nivojem vozišča. Oba so lažje poškodovana odpeljali v izolsko bolnišnico.

V Jagodju so policisti ob 3.55 ustavili 20-letnega državljana Rusije, pri katerem je bil hitri test na droge pozitiven. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ob 23.20 so na Mostičju ustavili kombi Renault trafic, ljubljanske registracije. Vozil ga je državljan Srbije, v vozilu je bilo še 15 državljanov Iraka, ki so prestopili mejo nezakonito. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija