NESREČA PRI DELU VZELA ALPINISTA DAVA KARNIČARJA: Usodno podiranje drevesa

Kronika

V okolici Kranja je danes popoldan prišlo do smrtne nesreče pri podiranju drevesa na zasebnem zemljišču. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, se je pri žaganju višje drevo prelomilo in padlo na moškega, ki je na kraju umrl. Moški je delal sam, našli so ga svojci, so sporočili policisti. Gre za znanega alpnista Dava Karničarja.

Tragična gozdarska nesreča se je 56-letnemu Karničarju pripetila v domačem Jezerskem.

Spomnimo, bil je vrhunski slovenski alpinist in ekstremni alpski smučar, ki se je leta 2000 kot prvi Zemljan spustil z vrha Mt. Everesta. In to z Elanovimi smučmi. Karničar je bil tudi inštruktor, gorski reševalec, učitelj, trener smučanja ter avtor knjig, predvsem pa ljubitelj gorništva in alpinizma. 

Pet let pred podvigom na Mt. Everestu sta se z bratom Drejcem spustila z Anapurne, kar je bil tudi dosežek za zgodovino. Karničar se je podpisal pod projekt 7 Summits (7 vrhov), ko je smučal z najvišjih vrhov vseh celin. V zadnjih letih se je želel spustiti s smučmi z osemtisočaka K2, kar bi storil ponovno kot prvi človek na svetu. Pred podvigom ga je ustavila poškodba hrbta in slabe razmere na gori.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija