NESREČA KATAMARANA V ZADRU: Odpovedal naj bi krmilni sistem, dva poškodovana

Kronika

V pomol na vhodu v pristanišče v Zadru je davi okoli 8. ure trčil katamaran Novalja hrvaškega ladijskega prevoznika Jadrolinija. Na krovu je bilo približno 20 ljudi, zaradi lažjih poškodb pa sta dva poiskala zdravniško pomoč, poročajo hrvaški mediji. Iz Jadrolinije so sporočili, da trčenje ni povzročilo onesnaženja morja.

Katamaran je plul na redni liniji med otokoma Ist in Molat proti Zadru. Po neuradnih informacijah naj bi prišlo do tehnične okvare, odpovedal je krmilni sistem, je poročal novičarski portal zadarski.hr.

V nesreči si je član posadke poškodoval roko, zdravniško pomoč pa je zahteval tudi eden starejših potnikov.

Poveljnik katamarana je uspel obrniti plovilo proti izhodu iz zadrskega pristanišča, da ne bi zadel v mestni most. Izognil se je tudi plovilom, ki so bila zasidrana v mestnem pristanišču, a je trčil v pomol. Ob tem je bil poškodovan spodnji del premca katamarana, s katerim je trčil v del pristaniške infrastrukture, je še zapisal zadrski portal.

Eden od potnikov je za omenjeni portal ocenil, da je poveljnik storil najboljše, kar je v danih okoliščinah lahko, potem ko je pri vhodu v pristanišče odpovedal upravljavski sistem.

Iz Jadrolinije so sporočili, da poteka standardni postopek za primer tovrstnih nesreč. Napovedali so, da ne bo sprememb v plovnem voznem redu, saj so zagotovili nadomestni katamaran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija