NESREČA ČEŠKEGA MOTORISTA V ROČINJU: Sopotnica huje telesno poškodovana

Kronika

Včeraj ob 13.12 uri se je zgodila prometna nesreča III. kategorije, poročajo iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča v naselju Ročinj (Občina Kanal ob Soči), v njej pa je bil udeležen tuj motorist s sopotnico - oba sta češka državljana. V prometni nesreči je bila ena oseba oz. sopotnica na motornem kolesu huje telesno poškodovana.

Ugotovljeno je bilo, da je 57–letni češki motorist vozil po glavni cesti iz Doblarja proti naselju Kanal. Ko je pripeljal do konca naselja Ročinj, kjer cesta poteka po rahlem klancu navzdol, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani smernega vozišča na primerni oddaljenosti od njegovega roba.

Približno petnajst metrov pred koncem Ročinja je zapeljal desno izven vozišča in z desno stranjo motornega kolesa oplazil podporni zid. Nato je izgubil nadzor nad vozilom in po nekaj metrih z desno stranjo motornega kolesa trčil v drog prometnega znaka. Po trčenju je z desno stranjo motornega kolesa še slabih trideset metrov drsel ob zidu in se na koncu ustavil približno 300 metrov po prvem trčenju.

V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, 49-letna sopotnica pa je huje poškodovana. Oba sta med vožnjo uporabljala ustrezno zaščitno opremo in zaščitno motoristično čelado. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci iz Nove Gorice in reševalci nujne medicinske pomoči iz zdravstvenega doma Nova Gorica, ki so poškodovanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Prometni policisti bodo zoper 57-letnega povzročitelja prometne nezgode podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija