NESLAVNI REKORDER MARATONSKEGA NADZORA HITROSTI: Po primorski avtocesti z 210 km/h (FOTO)

Kronika

V četrtek je na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti, v okviru katerega so policisti skupaj ugotovili 856 prekoračitev hitrosti. Največ prekoračitev so ugotovili v naseljih. Na območju PU Koper so policisti zabeležili 59 prekoračitev hitrosti, rekorder je drvel s kar 210 km/h.

Voznik Škode, ki je drvel z 210 km/h.

V naseljih je policija ugotovila 555 kršitev, na cestah zunaj naselij 175 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti. Po podatkih policije so od tega 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov so kaznovali na kraju. 144 voznikov bo po pošti dobilo obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilne naloge, ostalim voznikom pa so izdali plačilni nalog ali pa bodo zoper njih izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Voznik kombija z lahkim priklopnikom

Policisti koprske policijske uprave so meritve hitrosti izvajali na 46 lokacijah in relacijah. Zabeležili so 59 prekoračitev hitrosti, 23 voznikov so opozorili, 36 jih je prejelo plačilni nalog.

Posebej velja omeniti voznika Škode, ki so mu na avtocesti med razcepom Gabrk in Kozino izmerili hitrost 210 km/h. Izdali so mu globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Voznik Audija se je skozi predor peljal s 172 km/h, doletela ga je enaka kazen kot voznika Škode. Kombi z lahkim priklopnikom pa je vozil po avtocesti s 137 km/h. Oglobili so ga za 200 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija