NEPROFITNA STANOVANJA V KOPRU: Prispelo več kot 800 vlog, na voljo 75 enot

Koper

Na razpis za oddajo skupno 75 neprofitnih stanovanj v soseski Nova Dolinska, ki se je zaključil v ponedeljek, je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (JSS MOK) dobil 814 vlog prosilcev. 

Po proučitvi in točkovanju vlog bodo udeleženci razpisa glede na število točk uvrščeni na prednostno listo. Seznam upravičencev, ki se bodo uvrstili na prednostno listo za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, bo objavljen v roku šestih mesecev.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper bo prosilcem vročil odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostno listo upravičencev. Prosilec, ki se z odločitvijo ne strinja, se lahko pritoži v roku 15 dni po prejemu odločbe. Po rešitvi pritožb bo javno objavljen dokončni seznam upravičencev do najema neprofitnega stanovanja. JSS bo z upravičenci sklenil najemna razmerja za nedoločen čas in z neprofitno najemnino v obliki notarskega zapisa.

V sklopu projekta Nova Dolinska JSS MOK in Stanovanjski sklad Republike Slovenije gradita tri stolpiče s skupno 166 javnimi najemniškimi stanovanji, pri čemer je JSS MOK investitor v tretji stolpič s 75 neprofitnimi stanovanji, od katerih je osem prilagojenih funkcionalno oviranim osebam. Gradnja bo predvidoma zaključena do konca leta, stanovalci pa se bodo v novo sosesko vselili spomladi 2024.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  10 .06. 2023 ob  20: 17
V Trstu ti kot tujec iscejo potrdilo od konzulata kaj vse imas doma in po temu ti dolocijo tvoj status a pri nas ce si tujec avtomatsko je vrednost 0€. Bolano ocenjevanje
nylarazgotra |  09 .06. 2023 ob  16: 45
10
Po 30 letih so koncno ugotovili, da politika o nakupu stanovanj ne funkcjonira ker ni denarja in zato ker cene so v razpustu. Vsaki dve leti bi moral biti aktualni razpis za neprofitna stanovanja, ne pa vsakih 20 let.
Prognostik |  09 .06. 2023 ob  14: 19
56
Bo treba počasi uveljavit načelo stalnosti. Ne pa di ti pride družina iz Kosova z devetimi otroci in takoj dobijo.