NEPRIJETNO 'PRESENEČENJE' NA KOPRSKI OSNOVNI ŠOLI: Nekdo je narisal izjemno žaljiv grafit, to so podrobnosti ...

Kronika

Na Policijski postaji (PP) Koper so v ponedeljek dobili prijavo, da je na eno od osnovnih šol v Kopru nekdo narisal žaljiv grafit, s tem pa je tudi povzročil škodo. Neuradno smo izvedeli, da naj bi bil grafit narisan na italijanski osnovni šoli. Šlo naj bi za političen in izredno žaljiv grafit, smo še uspeli izvedeti iz našega vira. Kot so še sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, policisti zbirajo informacije in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.


Vse fotografije so simbolične.

V ponedeljek dopoldan so policisti ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila iz Trbovelj. Ker je vozil v času, ko mu je bila prepovedana vožnja, mu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so policisti v Vanganelu ustavili 72-letnega voznika tovornega vozila s Kozinskega. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,16 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od ponedeljka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 15 oseb (sedem na PP Ilirska Bistrica, šest na PP Kozina in dve na PPIU Koper). Šest jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. Šest je bilo oseb z afganistanskim, pet z maroškim ter po ena s pakistanskim, alžirskim, sirijskim in egiptovskim državljanstvom.

V zadnjih 24 urah na Koprskem 37 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so tudi eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4-krat, enkrat pa zaradi nasilja v družini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  20 .05. 2020 ob  10: 52
Novinar napiši malo več o grafitu, ker bralce to zanima.
Tudi Primorske novice so skrivnostne.
Lp
kokodek |  20 .05. 2020 ob  08: 08
-1
sds je z netočnim prevodom in napisom na jumbo plakatu pokazala, koliko pozna ustavo in zakone in koliko spoštuje italijansko manjšino. upam, da se je manjšinski poslanec v državnem zboru pritožil. ne vem, kaj je napisal grafitar, vendar je stanje v družbi tudi posledica ščuvanj, ki jih izvaja oblast
vseved |  19 .05. 2020 ob  14: 33
24
Res ste lepo opisali podrobnosti grafita !!!