NEPRIJETNA BUDNICA ZA GOSTE PORTOROŠKEGA HOTELA: Nekatere je tudi drago stala

Kronika

V enem od portoroških hotelov je nekdo gostu iz sobe ukradel denar. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je preplezal zid in preko terase vstopil v sobo ter državljanu Slovenije ukradel 50 evrov gotovine. Pri tem se je oškodovanec zbudil in ga videl, nakar je storilec zbežal iz sobe. Podobno je ukradel 100 evrov iz sobe še državljanu Nemčije, ki ga je pri dejanju prav tako zalotil, storilec pa je tudi v tem primeru pobegnil, poročajo s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografije so simbolične. 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in dve drzni tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij.

V Izoli je nekdo iz hotelske sobe ukradel 250 evrov gotovine.

Pri Črnotičah je nekdo s pašnika ukradel električnega pastirja in akumulator, škode je za 240 evrov.

V Pivki je nekdo vlomil v gradbeni kontejner, iz katerega je ukradel dva višinomera, motorno žago in črpalko za gorivo. Škode je za 3.000 evrov.

V Krkavčah pa je nekdo iz delavnice ukradel več kosov različnega orodja, vrednega približno 3.000 evrov.

Včeraj ob 15. uri je na cesti od Dutovelj proti Tomaju 26-letnik z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnemu robu na ovinku zapeljal desno izven vozišča na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo čez streho in pristalo na kolesih. Voznik je bil lažje poškodovan, sledi mu plačilni nalog.

Ob 21. uri so imeli policisti v Podgradu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki pri sebi ni imel dokumentov. Po preverjanju so ugotovili, da gre za 33-letnega tujca, ki ima zavrnitev vstopa v schengensko območje, prebiva pa na območju Italije. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja, osebni avto pa ima pretečeno prometno dovoljenje, so mu vozilo zasegli.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 11 ilegalnih migrantov. Pri Črnotičah so obravnavali državljana Afganistana in državljana Irana. Pri Kozini pa so ponoči ustavili kombi belgijskih registrskih tablic, ki ga je vozil 50-letni državljan Belgije. V kombiju je bilo še devet državljanov Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija