NEPRIDIPRAVI VLAMLJAJO V ZALIVALNE SISTEME IN VKLAPLJAJO ZALIVANJE ZELENIC? Marjetica Koper vandalizem prijavila policiji (FOTO)

Koper

Potem ko so občine slovenske Istre v torek sprejele vrsto ukrepov za nadaljnje zmanjšanje porabe vode in popolno prepoved vse nenujne rabe vode, so javna in komunalna podjetja, ki upravljajo javno infrastrukturo, izklopila zalivalne sisteme na javnih zelenicah, zaprla tuše na plažah in izklopila fontane ter vodne motive na javnih površinah. Ob tem Marjetica Koper ugotavlja, da naj bi ponoči prišlo do namernih vdorov v zalivalne sisteme, pri čemer naj bi prišlo do vklapljanja zalivanja zelenic. Vandalizem je prijavila policiji.

Zaradi dolgotrajne suše je stanje z vodooskrbo v slovenski Istri zaskrbljujoče, saj so razpoložljive količine vode na kritični meji. Poleg tega je dobava vode iz Istrskega vodovoda Buzet in Kraškega vodovoda Sežana na zgornjih mejah zmogljivosti, hujšim pomanjkanjem se prebivalke in prebivalci lahko izognemo le z maksimalnim varčevanjem in doslednim izvajanjem ukrepov. Občine slovenske Istre so zato v začetku tedna sprejele vrsto ukrepov in prepovedi, namenjenih zmanjšanju porabe vode.

Potem ko so komunalna podjetja vseh štirih občin že v sredo izklopila zalivalne sisteme na javnih zelenicah, zaprla tuše na plažah in izklopila fontane ter vodne motive na javnih površinah, je Marjetica Koper zaznala, da v nočnem času nepridipravi namerno vdirajo v zalivalne sisteme in vklapljajo zalivanje zelenic, so sporočili s koprske občine. Marjetica Koper je vandalizem že prijavila policiji.

 

Mestna občina Koper, Marjetica Koper in Rižanski vodovod Koper ob tem opozarjajo, da so sprejeti ukrepi namenjeni varčevanju s pitno vodo, saj bodo v primeru primanjkljaja vodnih količin omejitve dobave vode oziroma redukcije neizogibne. Vse tri institucije verjamejo, da bodo občanke in občani z racionalno porabo pripomogli k temu, da bi se redukcijam izognili.

Na koprski občini so spomnili, da je prepovedano zalivanje zelenic in pranje avtomobilov, izjema so avtopralnice, ki za pranje uporabljajo reciklirano vodo. Komunalna podjetja drevesa in cvetlične grede zalivajo samo iz možnih vodnih zajetij in drugih vodnih virov. Prepovedano je tudi pranje dvorišč in polnjenje bazenov, tisti, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, pa naj pri svojem delu skrajno varčujejo z vodo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SkateBordKite |  10 .07. 2022 ob  05: 53
-1
Koper pod kameramijQuery11230950361235686723_1657424956299? Ma nemoj. Od kdaj pa??
Tu je samo dokaz da tam kjer bi moralo bit bolj zavarovano ocitno lahko vsak jape pride in odpre ali zapre. Krivdo dat na Marjetico!
td |  09 .07. 2022 ob  16: 43
@fošina, nisem tega napisal, ti pa si izrecno pripisal Popoviču (ki sem ga sicer prvič volil po dolgih letih, ko sem videl kaj prihaja namesto njega). Definitivno je Popovič preteklost, zadnjič je šlo za par glasov, vmes pa še ni uspela sedanja elita narediti toliko škode, da bi bilo izničeno vse kar je nastalo pod njim in da bi ljudje opazili. Škoda, če bi bil Popovič manj aroganten in prepotenten (zaradi česar sem ga volil samo na začetku), bi sicer lahko bil dosmrtni predsednik občine. To je mimo.
frikofrkic |  09 .07. 2022 ob  14: 27
td: s tisto malo podpornikov, ki jih ima še Popo, dvomim da bi se komu dalo ubadat z njim in mu posredno delat reklamo. Je pa res, da je Popo še kar precej obseden z Bržanom. Nekako mu tržko gre, da ga ne bi omenil vsakih 5 minut. Verjetno ga še Eva sanja ponoči.
kokodek |  09 .07. 2022 ob  12: 50
haha, to dela nekdo, ki je zelo osveščen
Fošina |  09 .07. 2022 ob  10: 58
@td

Misliš, da bi Bržan izvedel false flag operacijo? :D Njega si težko predstavljam v takšni vlogi, pa tudi dvomim, da bi šla Marjetica policijo klicat, če bi samo pozabli vodo zapret :) Se pa spomnim enih drugih časov, ko bi to bilo v Kopru čist možno in očitno bi se eni radi vrnili v te čase. Vse OK, v politiki vse velja, samo ne se z vodo igrat. Ko se enkrat začnejo redukcije in so cevi nekaj časa prazne, traja pol leta, da je voda spet pitna brez prekuhavanja.td |  09 .07. 2022 ob  06: 47
@fošina, vsekakor je izključeno, da si včasih "oškodovanec" financira oškodovanje. :-) Drugače pa je cel članek nejasen, kaj pomeni za njih "vdiranje". V računalniške sisteme ali mehansko odpiranje ventilov? Glede na to kako gosto je cel Koper posejan s kamerami, kar težko verjet, da v tem primeru duhovi odpirajo ventile.
Prognostik |  08 .07. 2022 ob  21: 25
To počne nekdi, ki lahko hitro spizdi oz. se skrije 8)
Piero Panin |  08 .07. 2022 ob  19: 41
-2
Naredili so statistiko pri kateremu mozu je vecja verjetnost da bo prevaral zeno.
Prvi je bil tak ki se je drzal se tako neumnih omejitev na cestah recimo 30 km/h in drugi ki si je reku ah kurc itak ni policajev noben ne bo vidu.
Pol se mi je spraznila baterija od telefona...nevem kaj so zmozgali
frikofrkic |  08 .07. 2022 ob  18: 21
-2
Popovič ni nikoli sam tega počel, ni imel jajc. Je raje naročal zaupnim ljudem, da delajo sranje s kantami, prijavljajo gostince ... Ni za dvakrat podvomit, da bi kdorkoli drugi to počel z vodo.
Tine |  08 .07. 2022 ob  18: 01
Da ni spet kriva tista majica, ki je zamašila kanalizacijo v Žusterni
Martin Kacur |  08 .07. 2022 ob  17: 55
Ma da ne hodi Popovič ventile odpirat

Ali pa komunala ne zna zaprte sistema. naj pokličejo Mišica je sigurno spremenil kodo.
Cazzone |  08 .07. 2022 ob  16: 58
-4
Ma kaj..avtopralnice delajo kljub prepovedi! Pa nimajo reciklirane vode! Kje je nadzorjQuery112307261363784900001_1657292243192!!
1