NEPRIČAKOVANO: Mariborčani na Bonifiki boljši od domače ekipe (FOTO)

Koper

Rokometaši mariborskega Branika so na včerajšnji tekmi 3. kroga lige NLB v gosteh premagali Koper z 28:25 (15:14).

Štajerska ekipa je po dveh uvodnih porazih proti Ormožu in Velenju nekoliko nepričakovano slavila na Obali in osvojila prvi par točk v ligi NLB. Večji del dvoboja je bila tekma povsem enakovredna, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju izbrancev gostujočega trenerja Luke Žvižeja.

Štajerci so po zadnjem izenačenju na tekmi - sredi drugega polčasa je bilo 19:19 - povsem zagospodarili v Bonifiki in si v 52. minuti priigrali prednost sedmih golov (26:19), lepega kapitala pa nato v končnici tekme niso zapravili.

V mariborski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Tadej Sok z devetimi, v koprski pa Matevž Žagar s šestimi goli. Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila LL Grosist Slovan.


* Dvorana Bonifika, sodnika: Kikel in Zupan.
* Koper: Đurica, Morato, Štavar, Žagar 6 (1), Furlan, Poklar 1, Bekrič 2, Moljk 3, Stojanović, Vujović 1, Zugan 3, Sanabor, Marić, Kete 5, Breznikar 2, Bratkovič 2 (1).
* Maribor Branik: Zupančič, Lorger, Strašek, Planinšek 3, Jezernik 1 (1), Sok 9 (3), Kovačec 3, Jerenec 3, Košec 1, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Kačičnik, Budja 3, Razgor, Hedl 1, Grobelnik 2.
* Sedemmetrovke: Koper 4 (2), Maribor Branik 6 (4).
* Izključitve: Koper 6, Maribor Branik 10 minut.
* Rdeči karton: Budja (33.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .09. 2022 ob  09: 57
Zakaj nepričakovano?