NEPRIČAKOVANI PRIZORI IZ CENTRA ZA CEPLJENJE: Gneča, prerivanje, potiskanje ... čisti kaos ! (VIDEO)

Svet

Srbija je v strategiji cepljenja proti covidu-19 ubrala izvirno pot. Vsem državljanom, ki so že cepljeni ali se bodo cepili do 31. maja, bodo namenili 3000 dinarjev oz. 25 evrov pomoči. V trgovskem centru Ušće v Beogradu so odprli novo cepilno točko, tam pa je danes zavladal pravi kaos. Poleg obljubljene pomoči so namreč razdelili še sto darilnih bonov.

V novem cepilnem centru v Beogradu so za prvih sto oseb, ki se bo cepilo, pripravili bon v vrednosti 3000 dinarjev oziroma 25 evrov za nakup v trgovskem centru Ušće. To pa je povzročilo pravi kaos in neverjetno gnečo. Nekateri Beograjčani so v vrsti čakali več ur, celo pred samim začetkom cepljenja, poroča nova.rs. Kampanja z boni je vsekakor vzbudila zanimanje za cepljenje, obenem pa je postavila tudi vprašanje, ali se ljudje odločajo za cepljenje zaradi zdravja ali zaradi bona

Prizori s posnetkov iz centra spominjajo na dogajanje ob črnem petku, ko ljudje zaradi popustov drvijo v trgovine. Tokrat je razlog za potiskanje in prerivanje nekoliko drugačen: cepljenje in vrednosti bon, ki ga dobijo le najhitrejši.

Kot je včeraj pojasnil srbski predsednik Aleksandar Vučić, so se odločili nagraditi tiste, ki so pokazali odgovornost in se cepili, hkrati pa spodbuditi tiste, ki se še niso. Danes so lahko izbirali med tremi cepivi: Sputnik V, Pfizer in Sinofarm. Vučić je izrazil še pričakovanje, da bo do konca maja v Srbiji z vsaj enim odmerkom cepljenih skoraj tri milijone ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  07 .05. 2021 ob  16: 44
cepit se je tako ali tako pametno, to pa je pač dodaten bonus.
alfa |  07 .05. 2021 ob  07: 02
ma kaj za 25 evrov bi si tudi koleno vrtali ali kaj, bebci
Ištrijan |  06 .05. 2021 ob  20: 08
Vax histerija....beee beee
Aha, resujejo zivljenja