NEPREMIČNINSKI NAVAL: Za Srbe vse bolj privlačen Trst

Trst

Zaradi velikega povpraševanja beleži Trst kar desetodstotno rast prodaje nepremičnin v primerjavi z enakim obdobjem lani. Čeprav so med tujimi kupci doslej prevladovali Avstrijci in Nemci, se ta trend spreminja, saj narašča število kupcev iz Vzhoda, zlasti iz Srbije. 

Kot poroča Blic, kupujejo nekateri Srbi v Trstu nepremičnine za lastno uporabo, drugi kot dobro naložbo. Povprečna cena kvadratnega metra stanovanja v Trstu se trenutno giblje od 1.200 do 2.800 evrov, odvisno od predela, v katerem se stanovanje nahaja; stanovanja v starejših stavbah, ki potrebujejo prenovo, so cenejša, medtem ko dosegajo cene kvadratnega metra novogradenj tudi do 4000 evrov. Sicer za državljane Srbije lastništvo nepremičnine v Italiji ni dovolj za pridobitev dovoljenja za bivanje v Italiji, kar pa očitno srbskih kupcev ne moti.

Poleg Trsta so v vrhu povpraševanja Srbov tudi nepremičnine v Grčiji. Najbolj iskana so manjša stanovanja, katerih cena sega do 60.000 evrov. Srbi se najpogosteje odločijo za nepremičnine v krajih, kjer so pretekla leta počitnikovali. "Za 45 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Paralii, 500 metrov od plaže, lahko odštejete 45.000 evrov. Za primerjavo: nepremičnina z enako kvadraturo v Beogradu bi stala kar 75.600 evrov," še piše Blic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija