NEPREMAGLJIVA VOŽNJA ILKE ŠTUHEC: Stopila na najvišjo stopničko!

Slovenija

Ilka Štuhec je zmagovalka smuka za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Val Gardeni. Najboljša slovenska alpska smučarka je že na tretjem smuku po vrnitvi v karavano po poškodbi v celoti pokazala svoj smukaški talent za najbolj prepričljivo vožnjo na progi Saslong v Dolomitih. Mariborčanka je vpisala osmo zmago v svetovnem pokalu.

V Val Gardeni, kjer so se na legendarni moški progi prvič pomerile alpske smučarke, je Ilka Štuhec s srečno številko 13 uprizorila izjemen start. Enaindvajset stotink sekunde je bila hitrejša od takrat vodilne Avstrijke Ramone Siebenhofer. Hitrejša je bila na vseh odsekih proge ob merjenjih vmesnih časov (-0,45; -0,54; -0,34), ob prihodu v cilj pa je zelena barva in prednost 51 stotink sekunde pomenila prepričljiv prevzem vodstva.

Odlično vožnjo je v ciljni areni pospremila z glasnim krikom in visoko dvignjenimi rokami. Zmage ji ni vzela iz rok nobena od tekmovalk na startu. Štuhčeva je osmič v svetovnem pokalu stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, petič pa je slavila na smukaških preizkušnjah svetovnega pokala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija