NEPRAVILNO RAZVRŠČANJE PO NESREČI, V KATERI JE UMRL OTROK: "Postavljamo ogledalo vsem nam! Toliko nam je mar za ljudi, ki potrebujejo pomoč!" (FOTO)

Slovenija

Po petkovi hudi prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri je življenje izgubil 7-letni otrok, 38-letna mama in drugi otrok pa sta huje poškodovana, so se odzvali v nevladni organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah. Opozorili so, da se po omenjeni nesreči vozniki niso pravilno razvrščali in vozilom na intervenciji niso omogočili lahkega in hitrega prehoda do ponesrečencev.

"Postavljamo ogledalo vsem nam! Toliko nam je mar za ljudi, ki potrebujejo pomoč!" so zapisali ob objavi fotografijah nadzornih kamer, ki prikazujejo, kako nepravilno so se vozniki razvrščali po prometnih nesrečah na primorski avtocesti – v petek so se namreč zgodile kar tri, med njimi tudi trčenje osebnega in tovornega vozila, v katerem je umrl otrok.

Postavljamo ogledalo VSEM NAM! Toliko nam je mar za ljudi, ki potrebujejo pomoč! Toliko kolikor prostora namenimo...

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Sobota, 26. september 2020

Po tragičnem dogodku, ki je močno pretresel vse, ki so bili vpleteni v intervencijo, so v nevladni organizaciji na družbenem omrežju izlili svoja čustva. Znova so opozorili, da je vožnjo treba prilagoditi razmeram na cesti, še posebej pozorni moramo biti, ko močno dežuje, ko so ceste mokre in spolzke, vidljivost pa zmanjšana.

"Kje in kako začeti čas po končani izmeni, ali po končani taki intervenciji, ki smo jo včeraj (v petek, op. a.) doživeli pripadniki policije, gasilcev, reševalcev, vzdrževalcev, pogrebnikov, operaterjev 112, nadzornikov prometa, prometno informacijskega centra? Že dan prej, smo vsi, ki se kakorkoli trudimo ozaveščati o varnosti v prometu, da bodo razmere na cestah slabe, da je potrebno prilagoditi vožnjo, da je potrebno pričakovati poslabšanje razmer v trenutku, nismo pozabili niti poudariti, da je potrebno imeti vozilo pripravljeno na slabe razmere, brisalce, luči, pnevmatike ... Predvsem pa smo opozarjali, da je potrebno voziti pametno, previdno. /.../ In? Vsa obvestila se dotaknejo bore malo voznic in voznikov očitno. Pride napovedan močnejši naliv in mi vozimo naprej, kot da nič ni, 130 km/h, brisalci do konca, gremooooo!" so zapisali. Celoten zapis objavljano spodaj. 

Kje in kako začeti čas po končani izmeni ali po končani taki intervenciji, ki smo jo včeraj doživeli pripadniki...

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Sobota, 26. september 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  28 .09. 2020 ob  06: 33
-2
To bi bila nekakšna avtocestna varda.
solinar |  27 .09. 2020 ob  13: 18
Vsak odteh kršiteljev ima svojo registracijo, ime in primek, in kaj se je zgodilo . NIČ. Vi v tem zavodu, ne pihati na dušo tistim ki stojijo v koloni in kar naprej soliti pamet, ter vse povprek obtoževati. Pojdite na teren in fotoaparat sabo. Poslikajte 100, 200, 1000 kršiteljev. Pokažite že enkrat policiji, kako je nesposobna. Zaslužite si plačo.