NEPOJMLJIVO: 13-letnik ubil mamo in prijateljem poslal fotografije (VIDEO)

Kronika

13-letni deček s Floride je poklical 911 in povedal, da je do smrti zabodel svojo mamo, medtem ko je spala poleg dva tedna stare hčerke oziroma njegove polsestre. Po grozljivem dejanju naj bi svojim prijateljem poslal fotografije s kraja zločina.

Derek Rosa se sooča z obtožbo zaradi umora, sodili mu bodo kot odrasli osebi. V petek je bila njegova prva sodna obravnava, ki se je ni udeležil, sta pa v njegovem imenu prišla oče in babica, poroča New York Post.

12. oktobra je 13-letnik poklical 911 in sporočil, da je ubil svojo mamo v njunem domu v Hialeahu. Operaterki je povedal, da je fotografiral umorjeno 39-letno Ireno Garcio in fotografije poslal prijateljem.

"Fotografiral sem jo in prijateljem povedal, kaj se je zgodilo. Je hudo?" je vprašal med telefonskim klicem. Operaterka ga je vprašala, če 39-letnica diha, na kar je odgovoril:

"Gospa, mrtva je" in s tresočim se glasom dodal, da je "na tleh kri".  Rekel je, da njegova novorojena sestrica spi v svoji posteljici. Na vprašanje, ali jo je poškodoval, je odgovoril, da se je ni dotaknil. Med 18-minutnim pogovorom, ki se je končal, ko je na njegov dom prispela policija, je dejal, da je bila kri povsod po tleh. Njegovo mamo so policisti našli mrtvo v spalnici poleg posteljice, kjer je bil nepoškodovan 14 dni star dojenček.

"Trenutno imam pri sebi pištolo. Hotel sem se ustreliti, a nisem mogel. V moji sobi je nož, v dnevni pa pištola," je bilo slišati na posnetku, ki so ga predvajali v sodni dvorani.

Jose Rosa, dečkov oče, je dejal, da si nihče ni mogel predstavljati, da se bo kaj takega zgodilo, saj je bil njegov sin skromen in miroljuben otrok. Sina je opisal kot spoštljivega in pridnega otroka, ki je bil priljubljen med prijatelji, ter ob tem dodal, da ne ve, kaj je privedlo do napada, saj je svojega sina naučil dobrih vrednot.

Derekov odvetnik je dejal, da ima deček močno podporo svoje celotne družine. "Pomembno je vedeti, da je bil pred samo dvema mesecema Derek 12-letni otrok. Popolnoma zaupamo kazenskopravnemu sistemu in pravnemu postopku," je povedal odvetnik.

Grozi mu dosmrtna ječa, če bo obsojen, saj je vrhovno sodišče ZDA razsodilo, da je smrtna kazen za mladoletnike protiustavna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .11. 2023 ob  12: 00
Raje nobenega!
alfa |  30 .10. 2023 ob  18: 09
kako pogosto zanimivo,da se sfuzla tako zvanim miroljubnim pridnim otrokom,,,torej še kako velja pregovor TIHA VODA BREGOVE DERE in ja ZA NAJBOLŠIM KONJEM SE VEDNO KADI ta drugi pregovor pa imam v mislih za živahne otroke ko kaj malega ušpičijo in se ljudje nad njimi hudujejo....raje malo hiperaktivnega ,kot pa pridnega ko bubica