NENADNO ZAPRTJE DRŽAVE JE LAHKO "USODNO": Ljubezenske zgodbe, ki jih piše covid kriza

Svet

Kitajski par, ki se je zaradi stroge omejitve gibanja v okviru ukrepov za preprečitve širjenja novega koronavirusa, neprostovoljno znašel na "neskončnem zmenku", se je sedaj odločil za zaroko.

28-letna Zhao Xiaoqing iz kitajske province Shaanxi na severu države je prvotno menila, da bo njen zmenek decembra lani z mladeničem iz mesta Xianyang enodnevni dogodek, na katerem bo spoznala tudi njegovo družino, a so oblasti v mestu nenadoma odredile zaprtje mesta zaradi povečanega števila primerov okužb, zaradi česar se ni mogla vrniti domov.

"Nikoli nisem razmišljala, da bi ostala čez noč, saj je to precej nerodno," je za lokalni medij Jimu News povedala mlada Kitajka. Dodala je, da je mladenič z imenom Zhao Fe sprva ni preveč zanimal, a je kljub nerodnemu začetku med njima prevladala ljubezen in sta se zaročila. Dodaja, da se zelo dobro razumeta in da so starši obeh srečni.

Mladi Kitajci v manjših mestih in podeželskih skupnostih se sicer pogosto zanašajo na družino in prijatelje pri iskanju potencialnih partnerjev.

Zaročna zgodba je na družbenih omrežjih naletela na velik odmev. Medtem ko so nekateri njuno odločitev podprli, so drugi svarili pred prenagljenimi odločitvami.

Novica o zaroki para se je na kitajskih družbenih omrežjih razširila le nekaj dni po tem, ko se je na naslovnicah kitajskih medijev že znašel par, ki je bil prav tako zaradi strogih protikoronskih ukrepov prisiljen v teden dni trajajoč zmenek na slepo.

Ženska iz osrednje kitajske province Henan je po prvem zmenku obtičala v stanovanju svojega nesojenega snubca. A romantika se v tem primeru očitno ni razcvetela. Wang se je pritoževala, da je bil potencialni kandidat za njenega srčnega izvoljenca zgovoren kot lesena lutka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija