NENADNO SLOVO GLASBENE LEGENDE: Umrl je ustanovni član slovitih Depeche Mode

Svet

Umrl je ustanovni član slovite britanske rockovske skupine elektronske glasbe Depeche Mode, klaviaturist Andrew Fletcher, so sporočili iz skupine. Star je bil 60 let.

Andrew Fletcher (skrajno levo)

"Šokirani smo in užaloščeni zaradi predčasne smrti našega dragega prijatelja, družinskega člana in kolega v bandu Andyja 'Fletcha' Fletcherja," so sporočili na Twitterju. "Fletch je imel vedno pravo srce iz zlata in je bil vedno tu, ko si potreboval podporo, živahen in zabaven pogovor ali mrzlo pivo," so še zapisali.

"Fletch" je bil tudi de facto manager in govorec Depeche Mode. Začetki te legendarne skupine segajo nazaj v konec 70. let prejšnjega stoletja, ko je Fletcher začel glasbeno ustvarjati skupaj z Vinceom Clarkom in Marinom Gorejem v skupini Composition of Sound. Ko se jim je pridružil pevec David Gahan, pa so nastali Depeche Mode.

Clarke je sicer potem leta 1981 skupino zapustil, zamenjal pa ga je Alan Wilder. Tudi on je skupino leta 1995 zapustil, nakar je bil Depeche Mode do leta 1998 trio, dokler se Fletcherju, Gahanu in Goru nista pridružila še Christian Eigner na bobnih in Peter Gordeno na klaviaturah. Leta 2020 je bila skupina sprejeta v dvorano slavnih Rock'n'Rolla.

Med najbolj znane uspešnice Depeche Mode spadajo Personal Jesus, Just Can't Get Enough, Everything Counts, I Feel you in druge.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija