NEMCI UJELI "POŠAST" IZ SRBIJE: V enem letu posilil sedem žensk, najmlajša je imela 14 let

Kronika

Berlinsko sodišče je 30-letnega srbskega državljana Sinišo K. obsodilo zaradi sedmih posilstev, ki jih je v lanskem letu zakrivil na območju Berlina. Dobil je 14 let zapora z možnostjo podaljšanja v doživljenjski zapor, zaradi posebno hudega zločina.

Kot je v obrazložitvi sodbe zapisalo nemško sodišče, je 30-letni Siniša K. posebej nagnjen k seksualnim spolnim deliktom, pri tem pa ne gre samo za zadovoljevanje spolnih potreb, temveč tudi za dokazovanje moči in dominantnosti. Posilil naj bi sedem žensk, starih od 14 do 28 let, ki jih pred tem ni poznal.

Prijeli so ga, ko je med vlomom v trgovino z vrtnarsko opremo pustil prstne odtise. Ker pa je bil pred tem v Srbiji že obsojen zaradi posilstva in vloma, ga je policija našla na podlagi mednarodne baze podatkov storilcev kaznivih dejanj.

30-letnik je takoj priznal posilstva in jih obžaloval. Sodišče pa mu je kljub temu izreklo najvišjo zaporno kazen, ki vključuje tudi možnost dosmrtnega zapora, kar je posebnost nemškega pravnega sistema. Kazniva dejanja je storil naklepno, premišljeno in se jih je povsem zavedal, so ugotovili sodniki, tako da ni mogoče govoriti o zmanjšani prištevnosti kot olajševalni okoliščini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija