NEMCA ČEZ MEJO HOTELA Z BODALOM IN TELESKOPSKO PALICO: Brez ponarejenih "covid dokumentov" tudi ni šlo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so imeli minuli konec tedna kar nekaj dela na mejnih prehodih. Poleg ponarejenih dokumentov so zasegli še bodalo in teleskopsko palico.

V petek dopoldan so na mejnem prehodu Jelšane 59-letnemu državljanu Nemčije zasegli bodalo, dolgo 30 centimetrov. Uveden je bil hitri postopek zaradi kršitve zakona o orožju in izdana odločba. V soboto pa so na mejnem prehodu Sočerga 29-letnemu državljanu Nemčije zasegli teleskopsko palico. Izdali so mu plačilni nalog, globo je plačal.

Poleg tega so policisti na mejnem prehodu Dragonja obravnavali dva primera ponarejenih dokumentov. V soboto državljana Slovenije s ponarejenim PCR testom, v nedeljo pa Ljubljančana, ki je imel pri sebi ponarejeno potrdilo o prebolevnosti bolezni covid-19. Obema sledi kazenska ovadba.

V petek so na mejnem prehodu Jelšane obravnavali še 53-letnega državljana BIH, ki je imel na prikolici tovornega vozila nameščene ponarejene registrske tablice. Sledi mu kazenska ovadba, so sporočili s PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  31 .05. 2021 ob  18: 25
So že koga obsodili? Zagrožena kazen je zapor do treh let! Kaj delajo sodišča?