NEMARNEŽ SVOJO GREZNICO IZPRAZNIL V LOKALNI POTOK: Župan opozarja na ekološko katastrofo večje razsežnosti (FOTO)

Slovenija

Za zdaj neznani storilec je na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica kar v potok nad tamkajšnjim botaničnim vrtom odložil večje količine odpadnega oziroma grezničnega blata. Kot je sporočil hoški župan Marko Soršak, so bili o tem na občini obveščeni v četrtek pozno popoldne, ko so tudi takoj aktivirali policijo, civilno zaščito in ostale pristojne.

Zjutraj so se po besedah Soršaka na terenu zbrale vse ekipe, med drugim upravljavec potokov in njihov koncesionar, in ugotovili, da je nekdo v območje potoka, na treh različnih lokacijah, odložil suho in kontaminirano blato iz čistilne naprave.

"Zaradi takega ravnanja je prišlo do večje ekološke katastrofe, saj obstaja velika verjetnost, da bo prišlo ne le do onesnaženja okolja, pač pa tudi do onesnaženja naših vodnih zajetij," je povedal hoški župan.

Ker gre za nedopustno ravnanje, na občini vse, ki bi karkoli vedeli ali videli storilca, prosijo, da jih o tem obvestijo. Stanovalce ob Hočki in Pivolski cesti, ki imajo morda nameščene varnostne kamere, prosijo, da opravijo pregled posnetkov. Morebitne priče lahko informacije posredujejo tudi anonimno na telefon 02 616 53 20 ali na naslov obcina@hoce-slivnica.

Prav tako se lahko obrnejo na policijo preko številke 113 ali pa vržejo anonimno sporočilo v občinski nabiralnik.

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da so bili obveščeni o onesnaženju potoka in v tej zvezi obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja onesnaženja in uničevanja okolja. O dogodku sta bila obveščena tudi upravljavec vodotoka in pristojna inšpekcijska služba, policisti pa za zdaj še opravljajo ogled kraja ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

????????????????????š???????? ???????????????????????????????????????? ????????č???????? ????????????????????ž???????????????????? ???? ????????š???? ????????č???????????? - ???????????????????????? ???????? ????????????????Č (???????? ???????????????????????????? ????????????????????????) Spoštovane občanke in...

Objavil/a Dr. Marko Soršak - uradni profil dne Petek, 04. junij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  04 .06. 2021 ob  18: 15
upam, da ga dobite in takrat mu poleg vseh kazni, ki mu sledijo, še glavo "zatučite" v lastno gnojnico.
Piero Panin |  04 .06. 2021 ob  13: 27
Ni nobene nagrade recimo denarne da bi ljudje bli bolj motivirani?
Ce crnogorski mafiozo ponuja miljon evrov za slovenskega spijuna,kaj je za obcino tisoc evrov al kaksen evro vec za lokalnega crnogorca