NEKOLIKO DRUGAČEN 1. NOVEMBER V KOPRSKI OBČINI: Brezplačni avtobusni prevoz ostaja, spominske slovesnosti odpadejo

Koper

Iz Mestne občine Koper je danes prišlo sporočilo, da bodo ob dnevu spomina na mrtve organizirali brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča v Škocjanu. Da pa bi zajezili širjenje novega koronavirusa, so se odločili, da letos organiziranih spominskih slovestnosti na pokopališčih ne bo. Župani bodo vence polagali ob spoštovanju omejitve zbiranja.

Zaradi povečanega obiska pokopališča v Škocjanu, ki ga lahko pričakujemo ob prihajajočem prazniku, se je Mestna občina Koper (MOK) organizirala tako, da občanom omogoči brezplačen prevoz. V sodelovanju z družbo Arriva Dolenjska in Primorska, d.o.o. se bodo lahko občani iz Semedele, Olma, Markovca in središča Kopra na pokopališče odpeljali brezplačno.

Urnik mestnega prometa je sicer zaradi razglasitve epidemije spremenjen, zato trenutno velja poletni režim. MOK ob tem prosi občane, da spoštujejo veljavne ukrepe in poskrbijo za svojo varnost ter varnost vseh ostalih potnikov.

Občina pa je v teh časih sprejela tudi dodatne ukrepe. Na vseh javnih parkiriščih je omogočila brezplačno parkiranje. Enako velja za parkirišča v bližini pokopališča - na primer parkirišče KP 27 in KP 28, ki sta od pokopališča oddaljeni le nekaj korakov.

Koprska občina ob tem vse poziva, naj se na pokopališče odpravijo v manjšem številu. Kot so zapisali, je nujno pravilno nositi maske, dosledno skrbeti za higieno rok in kašlja ter vzdrževati varno razdaljo. 

Z včerajšnjim dnem pa je v veljavo stopila tudi omejitev gibanja med občinami. Med izjeme spada tudi nujno vzdrževanje groba, pri čemer mora posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o lastništvu groba oziroma plačilu za najem.

Na pokopališčih letos organiziranih spominskih slovesnosti ne bo, bodo pa župani, ob upoštevanju omejitve zbiranja na šest ljudi, polagali vence.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija