NEKDANJI VIDNI POLITIK SDS ZNOVA RAZBURJA Z ŽALITVIJO ŽENSK: "Morda pa ta tudi čaka na pregled mednožja!?"

Slovenija

Nekdanji poslanec SDS in še vedno njen goreč podpornik, nekdanji tržiški župan Pavel Rupar je znova razburil s seksistično izjavo v svojem stilu. Kot je to storil že leta 2005, ko je hotel poslankama Majdi Širca in Majdi Potrta odrediti "obvezni zakonski pregled mednožja, da bi ugotovil, katerega spola sploh sta", je tokrat h ginekologu napotil predsednico SD Tanjo Fajon. "Morda pa ta tudi čaka na pregled mednožja!? Očitno ima zelo razgreto sceno po vseh teh letih," je zapisal na družbenem omrežju Facebook. Zgrožene reakcije so bile pričakovane.

Rupar je zloglasni komentar zapisal po političnem soočenju na POP TV, v katerem je nastopila tudi Fajonova, zraven pa objavil fotografiji predsednice SD, ki stoji za govorniškim pultom s precej razširjenimi nogami. "Morda pa ta tudi čaka na pregled mednožja!? Očitno ima zelo razgreto sceno po vseh teh letih," je hudomušno zapisal, ob tem pa kar sam s povezavo do članka iz leta 2005 spomnil, da je tedaj na podoben način na ginekološki pregled napotil še dve drugi poslanki.

https://www.dnevnik.si/130117 Morda pa ta tudi čaka na pregled mednožja!? Očitno ima zelo razgreto sceno po vseh teh letih..

Objavil/a Pavel Rupar dne Četrtek, 31. marec 2022

Njegova objava je naletela na veliko ogorčenja. Poslanka SD Meira Hot je na svojem Facebook profilu zapisala, da smo meje dobrega okusa in dopustnega v političnem dialogu že davno prešli. "Danes en nekdanji politik, klasični šovinist, ponovno obuja ideje o pregledu mednožja. /.../ S takšnim nivojem se soočamo ženske v politiki. Ne z vsebino, ki jo želimo sporočiti ali z rešitvami, ki jih imamo na najbolj akutna vprašanja. Temveč s popolnim razvrednotenjem, razčlovečenjem in uničenjem dostojanstva. In temu se je treba končno enkrat glasno upreti ter ponovno zgraditi empatično in spoštljivo družbo," je bila jasna Pirančanka.

Davno smo že prešli meje okusnega in dopustnega v političnem dialogu. Danes en nekdanji politik, klasični šovinist,...

Objavil/a Meira Hot dne Četrtek, 31. marec 2022

Kot je dodala kasneje, je Fajonova že pooblastila odvetniško družbo Nataše Pirc Musar, ki pripravlja ustrezen pravni odziv. "Ta odziv gre v smeri, da se dotični gospod nemudoma javno opraviči in vse sporne izjave prekliče in izbriše. V kolikor tega ne stori, bodo postopki tekli dalje. Predsednica bo izkoristila vsa pravna sredstva," je povzela svojo izjavo za javnost. Hotova je prav tako izpostavila, da gre za fotomontažo.

Na Twitterju pa se je odzval Ženski forum SD. Pripadnice nežnejšega spola stranke SD menijo, da je žaljenje žensk tudi v aktualnem političnem boju popolnoma nesprejemljivo. "Takšna blatenja največ povedo o človeku samem in o stranki, ki to podpira ali tolerira," so zapisale ter izpostavile, da je Rupar nekdanji vidni politik Janševe SDS.

Rupar, ki je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen, se na Facebooku sicer predstavlja kot "večni optimist, pravično kritičen, brez dlake na jeziku, kristjan, desničar in demokrat, Slovenec". 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .04. 2022 ob  13: 03
haha, ostarelim janševikom očitno ne stoji in zato jim hodijo iz ust take primitivne izjave
bubobubo |  01 .04. 2022 ob  09: 16
ManofSteel, nobeno primitivno žaljenje ni primerno, neglede na koga leti, ampak dotični žal nima neke osnovne kulture dialoga ob nobeni svoji objavi, primitivec na celi črti
vseved |  01 .04. 2022 ob  08: 26
@železni, NOVA24 TV je tvoj skrajni domet!
ManofSteel |  31 .03. 2022 ob  23: 20
-9
Meira in SD imajo "rešitve" že 25 let, žal jih niso mogli rešit, ker je bilo premalo denarja za njihove rabote...zanima me, kako bi ona definirala konstantni napad na JJ z njene strani in koleginice Fujon ? Ko je moški napaden pol pa je vse vredu...e opica mala edino kar znaš je to, da so živali čuteče. Ma kaj res?
Miura |  31 .03. 2022 ob  21: 50
12
Pavle, zaslužiš si močno žensko brco (s špičaki) v mednožje!