NEKDANJI SLOVENSKI PREMIER V ISTRI KUPIL LUKSUZNO HIŠO: Na ogromni parceli je tudi 30 kvadratnih metrov velik bazen

Istra

Da je hrvaška Istra raj za mnoge slovenske dopustnike, je že znano. Se pa med njimi večkrat najdejo tudi bolj znana imena. Pred kratkim naj bi v Vodnjanu kupil hišo nekdanji predsednik vlade Anton Rop. Šlo naj bi za nepremičnino, ki stoji na skupno 481 kvadratnih metrih, poleg vrta v velikosti 345 kvadratnih metrov pa ima tudi 30 kvadratnih metrov velik bazen, poroča Glas Istre.

Anton Rop

Anton Rop je zasedel mesto premierja leta 2002, po tem, ko je bil takratni predsednik vlade Janez Drnovšek izvoljen za predsednika države. Rop je tedaj postal četrti premier samostojne Slovenije, a je novembra 2004 to funkcijo prevzel Janez Janša. Pred tem je bil Rop med letoma 1996 in 2000 minister za delo, družino in socialne zadeve, konec leta 2000 pa je postal minister za finance. Leta 2004 je prevzel tudi vodenje stranke Liberalne demokracije Slovenije (LDS), a ga je na mestu predsednika stranke eno leto pozneje zamenjal Jelko Kacin. Leta 2007 je Rop izstopil iz LDS in se pridružil poslanski skupini SD. 

Kot poroča Glas Istre, nova počitniška hiša Antona Ropa stoji v naselju, ki ima zgolj 14 luksuznih hiš, pogled pa imajo na Brione. 

Fotografija je simbolična.

Vrstno hišo v Vodnjanu je kupilo lani ustanovljeno podjetje Sun Sea Investicije, ki ima prav tako sedež v Vodnjanu. Lasnika podjetja sta Anton Rop in njegov sin Jan Rop.

Eden od sosednjih lastnikov nepremičnine je za Glas Istre dejal, da je bil Anton Rop v Vodnjanu doslej le enkrat, in sicer po tem, ko so kupili hišo.V njej zaenkrat ne živi nihče, načrt pa naj bi bil, da hišo uporabljata njegov sin in snaha, je še povedal sosed.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjočola |  03 .03. 2021 ob  11: 27
Dajte no, 481m2 je ogromna parcela? Niste resni.
Ištrijan |  03 .03. 2021 ob  10: 18
-5
Zdaj samo čakam, da se začnejo pravljične teze, v smislu Anton Rop = levičar, komunist ipd....., ja seveda, jaz pa sem kozmonavt!!
Istriano |  03 .03. 2021 ob  09: 34
13
Skoraj vsi mediji pa natepavajo, da samo JJ ... E moj Rop odkod ti vsi ti milijoni?