NEKDANJI IZOLSKI ŽUPAN NA SODIŠČU: Iz tega razloga je Klokočovnik vložil tožbo proti ministrstvu za zdravje

Kronika

Podjetje Kardio Klokočovnik, ki je v lasti kirurga Tomislava Klokočovnika, se je po več kot dvomesečnem čakanju na odgovor ministrstva za zdravje na vlogo za dovoljenje za delo odločilo za tožbo zaradi molka organa, poroča Delo. Kirurg je namreč pred časom prejel dovoljenje ministrstva za izvajanje zunajbolnišnične namesto bolnišnične dejavnosti.

Ministrstvo je po navedbah časnika Klokočovniku decembra lani izdalo napačno dovoljenje za izvajanje srčnih operacij v Splošni bolnišnici Celje. Na to se je kirurg takoj pritožil, a so mu na ministrstvu ustno pojasnili, da na podlagi omenjenega dovoljenja lahko opravlja dejavnost po pogodbi o sodelovanju, ki jo je sklenil s celjsko bolnišnico. Na Klokočovnikovo vztrajanje je bilo po skupnem sestanku na ministrstvu julija zavzeto stališče, da dovoljenje res ni ustrezno, poroča Delo.

Klokočovnik je zato v Splošni bolnišnici Celje prenehal operirati, 25. julija pa je oddal vlogo za novo dovoljenje, in sicer za dopolnitev decembrske vloge. Odločitve o tem, ali sme delati, pa še ni prejel, čeprav je po mnenju odvetnika Aleksija Mužine izpolnil vse pogoje.

Po poročanju Dela je Klokočovnik za delo v Splošni bolnišnici Celje zaposlil tri sestre in administratorko, ki so zdaj na čakanju. Zavod za zdravstveno zavarovanje mu prav tako še ni plačal 28 operacij, ki jih je v Celju že izvedel, saj za to nima pravne podlage.

Ker je zakonski rok dveh mesecev, v katerem bi moralo podjetje Kardio Klokočovnik prejeti odgovor ministrstva na popolno vlogo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, že potekel, pa tudi na njihov oktobrski poziv k odločitvi se ni nihče odzval, je njegov odvetnik zaradi molka organa vložil tožbo, piše Delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  02 .11. 2023 ob  14: 19
Zakaj pa ne gre nazaj v Srbijo ?
Tam so bolj prilagodljivi za potrebe podjetniških zdravnikov.
Na njegovo županovanje pa raje pozabimo, ker je pustil za sabo same ruševine.