"NEKATERE STVARI TRAJAJO VEČNO, DRUGE PA NITI ENO URO": Najstnik v 49 minutah ob vozniško dovoljenje

Trendi

Nemškemu najstniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje le 49 minut po tem, ko ga je dobil, je sporočila nemška policija. Dovoljenja ga je stala prehitra vožnja, doletela ga je stroga kazen, za volan pa bo znova smel šele čez čas.

18-letnika so policisti ujeli na radar, ko je peljal domov po uspešno opravljenem vozniškem izpitu. V kraju Hemer na zahodu Nemčije, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, je vozil 95 kilometrov na uro in tako krepko prekoračil dovoljeno hitrost, poroča britanski BBC. "Nekatere stvari trajajo večno, druge pa niti eno uro," je policija zapisala v sporočilu za javnost. Po navedbah policije je imel mladenič v avtomobilu štiri prijatelje, zato domnevajo, da je morda skušal narediti vtis nanje.

Prehitremu vozniku zdaj grozi stroga kazen. Uradno ne sme za volan štiri tedne, a policija je napovedala, da bo dovoljenje dobil šele po "dragem ponovnem usposabljanju". Poleg tega bo moral plačati 200 evrov globe, na novem dovoljenju mu bodo pripisali dve kazenski točki, status mladega voznika pa mu bodo z dveh podaljšali na štiri leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
:) |  23 .11. 2018 ob  07: 02
-1
Hi hi jst sem, ko sem naredil izpit imel že 1 leto prepovedi.
V sloveniji |  22 .11. 2018 ob  09: 23
-1
se izplača bit registrirani odvisnik od droge ki se vozi brez vozniškega dovoljenja. absolutno najmočnejši lik v državi. za njimi šele pridejo politiki in trezni državljani.
Pri nas bi bila kazen vsaj 3000€ |  22 .11. 2018 ob  08: 19
In nekateri mislijo, da če bodo zvišali kazni na 50.000€ da se bo kaj spremenilo. Kazen more bit, je pa malo kontra produktivna, če zgubiš službo, vozilo, ti prepovejo delanje izpita, te pošljejo na tri zdravniške preglede in pol te pustijo na cesti. tako se niti do odvisnikov drog ki vsak dan kradejo po mestih ne obnašajo.