NEKATERE PRIČE NA SODIŠČE PRIVEDLI PRISILNO: Vsem pa je bil skupen slab spomin

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je z zaslišanjem prič nadaljevala glavna obravnava zoper Žana Goršeta Peršoljo in Sandija Kosa, ki ju obtožnica bremeni uboja 43-letnega brezdomca, ter Adnana Demirovića, ki je obtožen sodelovanja v pretepu. Nekatere priče so na sodišče privedli prisilno, vsem pa je bil skupen slab spomin na septembrski dogodek.

Na sodišču sta pričala tudi policista, ki sta 13. septembra popoldan opravila nadzor na območju nekdanjega podjetja Ideal, za katerega je znano, da se tam zbirajo brezdomci in uživalci prepovedanih drog. Pri ogledu sta videla na tleh ležečega moškega, ki mu je Kos pomagal vstajati. To je bil kasneje umrli 43-letni brezdomec.

Kot sta danes pojasnila policista, sta Kosa vprašala, če potrebuje pomoč pri oskrbi poškodovanega in iskala pojasnilo za poškodbo brezdomca. Slednji je bil po njunem pričanju le nekoliko krvav pod nosom. Kos jima je povedal, da so se nekoliko sprli, vendar da ni bilo nič posebnega. Eden izmed policistov je videl tudi moškega, ki je s kraja dogodka bežal proti centru mesta, vendar ga ni prepoznal. Še en prisoten moški pa je prav tako odhajal s kraja, kjer je ležal 43-letnik, vendar jima je odgovoril, da z dogajanjem nima nič in ne ve ničesar.

Več pojasnil v zvezi z dogajanjem je sodišče pričakovalo od prič, znancev, ki so se nahajale na kraju dogodka v času, ko naj bi osumljeni zaradi izginulega denarja hudo pretepli 43-letnika. Znanka je vedela povedati le, da se dogodka zelo slabo spomni, ker je tistega dne zaužila več prepovedanih drog. Čeprav je bila v pričanjih drugih zaslišanih večkrat omenjena, pa ni tokrat na sodišču povedala ničesar.

Prav tako se septembrskega dogajanja ni spomnila prva današnja priča, ki naj bi bila na kraju dogodka. Nekatere priče so v zaslišanju med preiskavo dogajanja omenile tudi, da naj bi se udeleženci dogodka bali Demirovića, vendar tega danes na sodišču ni potrdila nobena izmed njih.

Na sodišču bi danes morali pričati tudi drugi očividci septembrskega dogajanja v Idealu, ker pa se niso niti opravičili, je sodnica Darinka Kogoj zanje odredila prisilno privedbo.

Novogoriška policija je bila 14. septembra obveščena, da na dvorišču zapuščene tekstilne tovarne Ideal, kjer se sicer zbirajo ljudje s socialnega roba, leži nezavesten moški. Na prizorišče je prišla ekipa nujne medicinske pomoči iz novogoriškega zdravstvenega doma in ga odpeljala v šempetrsko bolnišnico, kjer je po dveh dneh zdravljenja umrl.

Policija je izsledila dva osumljenca, stara 23 in 41 let, ki naj bi tako hudo pretepla 43-letnega moškega iz Vrtojbe, da je pozneje umrl. Oba sta stara znanca policije, saj so ju v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija