NEIZMERNO VESELJE UKRAJINSKIH OTROK: Do nedelje na krajših počitnicah v Strunjanu (FOTO)

Piran

Slovenska Karitas je za 50 otrok in mladih iz okolice Kijeva v Ukrajini organizirala krajše počitnice v Strunjanu, kjer bodo do nedelje. Veselje otrok je neizmerno, nekateri so na morju prvič. Jutri si bodo ogledali Ljubljano.

Medtem, ko vojni v Ukrajini še ni videti konca, se humanitarne organizacije trudijo, da bi vsaj otrokom bilo s tragičnimi dogodki prizanešeno. Tako je v Strunjanu na krajših počitnicah od 29. junija do 9. julija, v organizaciji Slovenske Karitas, petdeset otrok in mladih, ki bodo lahko do nedelje uživali morske radosti in vsaj za nekaj dni pozabili na pretresljivo obdobje, ki ga preživlja njihova domovina Ukrajina.

Slovenska Karitas, ki se že od začetka vojne angažira pri pomoči Ukrajini, izvaja več projektov, ki jih v letošnjem letu sofinancira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve preko humanitarnega strateškega partnerstva s Slovensko Karitas v skupni vrednosti 700.000 evrov, Slovenska Karitas pa z lastnim deležem v vrednosti 50.500 evrov. Mednje sodi tudi letovanje ukrajinskih otrok in mladih v Sloveniji.

Poleg letovanja se izvajata še dva večja projekta za osnovno in psihosocialno pomoč v regiji Harkov in projekt dokončanja doma za invalidne mlade v regiji Žiromir. Skupna pomoč Slovenske karitas Ukrajini v tem in preteklem letu bo tako presegla 4 milijone evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .07. 2023 ob  20: 02
briga Vladimirja, briga Volodimirja, briga EU komisarje, briga predsednike, briga politike , briga ZDA, briga NATO za otroke! Važno, da cveti proizvodnja in prodaja orožja in si vojni dobičkarji z denarjem brišejo krvave roke.