NEGIBNEGA V PREPADU OPAZIL POLICIST IN MU REŠIL ŽIVLJENJE: Zaradi izgube krvi pogrešani v zelo slabem stanju (FOTO)

Kronika

Velenjske policiste so v nedeljo dopoldne obvestili o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj so sprožili iskalno akcijo, v kateri so sodelovali še celjski policisti ter vodnika službenih psov. Pogrešanega je negibnega v prepadu opazil policist, ki mu je s hitrim nudenjem pomoči rešil življenje, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kraj najdbe v prepadu.

Policist je pri pregledovanju gozdne poti na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba zaznal zdrs s poti v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, tudi športni plezalec, se je po steni spustil do moškega in videl, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju. Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi.

Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme in s pomočjo palice rano obvezal ter tako preprečil nadaljnjo izgubo krvi. Moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev.

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej do gasilcev, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila.

Velenjski policisti so bili včeraj okoli desetih dopoldne obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so...

Objavil/a Policijska uprava Celje / Police Directorate Celje dne Ponedeljek, 12. april 2021

Glede na to, da je 60-letnik izgubil veliko krvi, mu je policist s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči rešil življenje, so še zapisali na upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija