NEDELJSKO ODPRTJE TRGOVIN: Kateri trgovci bodo odprti in kateri ne?

Slovenija

Nekatere trgovske družbe bodo potem, ko je z včerajšnjim dnem prenehala prepoved obratovanja ob nedeljah, del svojih prodajaln odprle že to nedeljo. Nekatere bodo medtem počakale na prihodnjo nedeljo, druge pa se bodo odločale glede na odziv konkurence.

Mercator bo to nedeljo odprl vsaj hipermarkete in supermarkete in trgovine v turističnih krajih, odprte bodo tudi trgovine M tehnike, ki so v istih trgovskih centrih kot Mercatorjeve trgovine. "Za naslednje obdobje pa bomo pripravili seznam vseh v nedeljo odprtih trgovin in urnik obratovalnega časa, ki ga že zdaj prilagajmo glede na potrebe kupcev," so povedali v največjem slovenskem trgovcu.

V Tušu bodo večino poslovalnic odprli že to nedeljo. Kot so povedali, bodo trgovine ob nedeljah odprte po veljavnem delovnem času, kakršen je veljal že v času pred razglasitvijo epidemije covida-19. Sparove trgovine bodo to nedeljo še ostale zaprte, od naslednje nedelje, 2. avgusta, naprej pa bodo spet obratovale po delovnem času, kakršen je veljal pred razglasitvijo epidemije covida-19, so povedali v družbi.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Hofer bo svoje trgovine odprl že to nedeljo. Delovni čas bo enak kot pred epidemijo, in sicer bodo njihove trgovine ob nedeljah odprte med 8. in 15. uro, so povedali v trgovcu. Lidlove prodajalne bodo to nedeljo ostale zaprte. "O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence," so zapisali v podjetju.

Ljubljanski L'eclerc bo to nedeljo, kot kaže objava na spletni strani, še zaprt, 2. avgusta pa bo odprl vrata med 9. in 15. uro. Enake načrte imajo v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, ki s ponovnim poslovanjem ob nedeljah prav tako začenja 2. avgusta med 9. in 15. uro. Po navedbah portala 24ur se ob nedeljah ponovno odpirajo tudi trgovine Eurospin, medtem ko ima veriga Jager zaenkrat na spletni strani še navedeno informacijo, da so ob nedeljah zaprti.

V Bauhausu so pojasnili, da bodo trgovine to nedeljo odprli med 8. in 15. uro. Prav tako bodo odprte trgovine iz verige Obi, kažejo na spletni strani Obija navedeni delovni časi. Delovni čas njihovih trgovin po Sloveniji bo sicer v nedeljo različen, se bo pa gibal med 8. in 15. uro.

Vlada je odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov, s katerim je v času epidemije omejila delovanje večine dejavnosti, spremenila v četrtek, veljati pa je začel v petek. S spremembo je odpravila določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin z živili in prepoved obratovanja ob nedeljah. Sedaj so sproščene vse omejitve iz odloka, prepoved velja le še za obratovanje diskotek in nočnih klubov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  25 .07. 2020 ob  15: 12
-3
Res žalostno da je edina skrb v tem trenutku kaj bo odprto.Vse tiste zlate dame ki jim za družine ni mar in jim nakupovanje pomeni vse na svetu se že sedaj lahko pripravijo da bojo jutri norele po tegovinah in porabile tadnjih 100eu ki so jim ostale od plače.
Beda.
vseved |  25 .07. 2020 ob  12: 53
Tudi če bi ostale zaprte!