NE ZAMUDITE SUPER KONCERTOV TA VIKEND V KOPRU: Ob košarki še: Elvis Jackson, Mambo Kings in Drill!

Koper

V Kopru odštevajo zadnje dneve do novega velikega košarkarskega spektakla, prvega po letu 2013, ko je na Obali gostovala predtekmovalna skupina EuroBasketa. Ta konec tedna se bo namreč na Obali zbrala četverica klubov – Sixt Primorska, Petrol Olimpija, Helios Suns in Hopsi Polzela – ter se pomerila za drugo slovensko lovoriko v sezoni, naslov prvaka 18. Pokala Spar. Poleg športnega programa bo dobro poskrbljeno tudi za zabavo, saj tako v soboto kot v nedeljo pripravljajo brezplačne koncete v koprski Taverni.

Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenije, ki je tudi glavni pokrovitelj slovenskega košarkarskega pokalnega tekmovanja, sta k soorganizaciji finalnega turnirja povabila KK Sixt Primorska. Ta bo na zaključku pokalnega tekmovanja branil lanskoletni naslov, ki ga je osvojil v legendarni Hali Tivoli. Usoda je hotela, da je na žrebu ples kroglic koprskim tigrom v polfinalu znova dodelil dvoboj z najbolj uspešnim slovenskim klubom Petrol Olimpijo. Obračun bo na sporedu v soboto ob 15.30, tri ure kasneje pa si bosta v drugem polfinalnem paru nasproti stali še zasedbi Hopsov s Polzele ter domžalskih Helios Suns. Zmagovalca obračunov se bosta uvrstila v nedeljski finale, ki se bo začel ob 16. uri.

Obetajo se brezplačni koncerti zasedb Elvis Jackson in Mambo Kings ter nastop raperja Drilla.

Gasbena zabava tik ob morju

V edinem primorskem slovenskem prvoligašu so se gostiteljstva dogodka lotili z veliko vnemo ter njegov športni del nadgradili tudi z zabavo. Prvič v zgodovini finalnega turnirja Pokala Spar bodo lahko navijači po končanih tekmah druženje nadaljevali ob popolnoma brezplačnih koncertih, ki bodo oba večera potekali v od Arene Bonifika streljaj oddaljeni Taverni, izjemni lokaciji v centru Kopra. V soboto bosta po koncu druge polfinalne tekme od 20.20 dalje zbrano občinstvo najprej ogrel raper Drill, ob 21.30 pa bo na vrsti še skupina Elvis Jackson. Pestra glasbena zabava se tik ob morju obeta tudi v nedeljo, ko se bo ob 19. uri začel nastop zasedbe Mambo Kings. Za glasbeno zabavo do koncertov bodo v obeh dneh skrbeli različni DJ-ji.

Brezplačna pijača ob ogledu finala

Na obeh dogajanjih v Kopru – na tekmah v Areni Bonifika in koncertih v Taverni – bo za košarkarske navdušence poskrbljeno tudi s hrano in pijačo. V dvorani in pod arkadami ob morju (Taverna) lokalni organizatorji iz Sixt Primorske pripravljajo veliko gostinsko ponudbo, pri kateri bo kot glavni partner sodelovala skupina Heineken. Vsak kupec vstopnice za finalni turnir Pokala Spar bo na prizorišču koncertov deležen ugodnosti, saj bo ob njeni predložitvi brezplačno prejel eno pijačo.

Poskrbljeno bo za otroško varstvo

Nič manj pestro ne bo dogajanje na parketu Arene Bonifika. Poleg neizprosnih bojev košarkarjev pod obročema organizatorji skupaj s Sparom Slovenija namreč pripravljajo bogat spremljevalni program. Finalni turnir bo prijazen tudi do staršev, saj bodo lahko ti v času tekem svojega otroka prepustili v varstvo v Tigrov otroški brlog, poseben otroški kotiček, ki je na domačih tekmah Sixt Primorske že dodobra poznan. Domače vzgojiteljice bodo tam poskrbele, da se bodo navihanci in navihanke zabavali, starši pa medtem na tribunah brezskrbno uživali v ogledu dogajanja na košarkarskem parketu.

Kje kupiti vstopnico?

Vsi košarkarski navdušenci si lahko vstopnice v predprodaji še vedno zagotovite po ugodnejših cenah. Enotna vstopnica za ogled obeh polfinalnih tekem bo vse do vključno petka na voljo po 8 evrov, za enako predprodajno ceno je na voljo tudi vstopnica za veliki finale. Na dan dogodka bo cena istih vstopnic znašala dva evra več. Poleg tega je v prodaji tudi poseben paket vstopnic, ki zajema ogled vseh treh tekem. V predprodaji je cena slednjega 12 evrov, na dan polfinala pa bo vaš za 15 evrov.

Vstopnice so v prodaji vseh prodajnih mestih sistema Moje karte in preko spleta. Njihov nakup bo možen tudi na blagajni Arene Bonifika, in sicer pred torkovo domačo tekmo Sixt Primorske proti Krki (18.00).

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska: "Potem ko sta nas Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija počastila z vabilom k organizaciji finalnega turnirja slovenskega moškega pokalnega tekmovanja, smo se v klubu projekta skupaj z našim glavnim sponzorjem in Mestno občino Koper lotili z vsemi razpoložljivimi močmi. Tako ta konec tedna v Kopru ne bomo priča le zanimivim košarkarskim dvobojem v Areni Bonifika ter bogatim spremljevalnim programom, našim tradicionalnim otroškim kotičkom in bogato gostinsko ponudbo v dvorani in na tribunah, ampak tudi z mnogimi atraktivnimi dodatnimi vsebinami. Tako smo v izjemno kratkem času s pomočjo lokalnih organizatorjev zmogli uresničiti idejo našega glavnega protagonista Gregorja Vuge po organizaciji dvodnevnega koncertnega dogajanja v izjemnem kompleksu Taverne v centru Kopra. V soboto nas na dogodku, ki smo ga poimenovali After party v Taverni, poleg DJ-jev tam čakajo koncerti številnih priljubljenih skupin. Ob tem bodo v Taverni vsi, ki bodo za finalni turnir Pokala Spar kupili vstopnico, lahko dobili eno brezplačno pijačo, jasno, vse z željo, da čim bolj učinkovito združimo dvodnevno športno-glasbeno dogajanje na dveh koprskih prizoriščih – v Areni Bonifika in v Taverni. Vsi torej dobrodošli v Kopru, na največjem košarkarskem dogodku na Obali po EuroBasketu 2013." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija