NE VESTE, O ČEM BI SE POGOVARJALI Z LJUDMI, KI STE JIH PRAVKAR SPOZNALI? Tukaj je nabor učinkovitih tem

Trendi

Eden najboljših načinov za začetek pogovora je postavljanje vprašanj, najboljša vprašanja pa so povezana s trenutno situacijo. Sogovornika na primer vprašajte, s čim se ukvarja, zakaj se je udeležil dogodka, ali se preprosto predstavite in pozdravite. V nadaljevanju predstavljamo nekaj učinkovitih tem za začetek pogovora s skoraj popolnimi neznanci oziroma osebami, ki ste jih ravnokar spoznali.

1. Prosite za pomoč

Prositi za pomoč je odličen sprožilec za pogovor. Ko vam druga oseba pomaga ugotoviti, katera jed je v bifeju ali vam pomaga, da najdete stranišče, začne teči naraven tok komunikacije.

2. Pohvalite nekaj drugega kot videz

Pohvalite nekaj, kar kaže njihovo osebnost, na primer torbico, knjigo, naglas in podobno. To je odlično, če vas kdo zanima ali želite kadar koli povečati svojo atraktivnost iz poslovnih ali socialnih razlogov.

3. Poiščite skupen interes

Mnogi mislijo, da nimajo nič skupnega s tujcem. Če je nekdo v trgovini, restavraciji ali baru, je verjetno tam iz podobnega razloga. Vsi ste tam, zato imate skupen interes. Postavite jim vprašanje, da ugotovite, kaj vam je skupno. Lahko jih na primer vprašate, kakšne so njihove izkušnje s to restavracijo ali zakaj so se odločili prav zanjo.

4. Bodite preprosti

Nasmejte se iskreno in lepo pozdravite. Sliši se preprosto, vendar so ljudje navajeni, da drugi večinoma strmijo v svoje telefone in zato se jim preprost nasmeh in pozdrav lahko zdi zelo pogumna poteza. To drugim osebam pokaže, da ste jih opazili in da jih želite bolje spoznati.

5. Delite stroške za taksi

Če opazite, da zanimivi ljudje poskušajo poklicati taksi, ponudite, da si razdelite stroške vožnje, če greste v isto smer. Seveda lahko traja malo dlje, da pridete do cilja, vendar je to odličen način za pogovor. Če ne drugega, boste vsaj prihranili pri stroških prevoza.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija