NE VESTE KAJ BI ŠTUDIRALI? Primorska univerza ponuja dva nova programa

Koper

V prihodnjem študijskem letu 2020/2021 bo Univerza na Primorskem (UP) bodočim brucem in bruckam ponudila dva nova študijska programa. Na Fakulteti za humanistične študije UP se bodo lahko vpisali na študijsko smer Angleščina-slovenščina, na Pedagoški fakulteti UP pa v program Socialna pedagogika.

Na Fakulteti za humanistične študije UP se bo s študijskim letom 2020/2021 mogoče vpisati na novo študijsko smer Angleščina-slovenščina, odprto v okviru programa Medkulturnega jezikovnega posredovanja. Namenjena je dijakom, ki jih zanima študij jezikov in bi želeli delati kot prevajalci, tolmači ali pa kot učitelji. Odlikuje jo tudi usmerjenost k praktičnosti in uporabnosti na širšem področju.

Na Pedagoški fakulteti UP pa se bo pričel izvajati nov dodiplomski študijski program Socialna pedagogika, ki združuje prakso in teorijo. Izvajal se bo v zanimivih, pretežno nekonvencionalnih okoljih, projektno, z inovativnimi pristopi. Prvostopenjski študij bo pomemben gradnik za vpis na drugo stopnjo, ki odpira vrata v mnogotere prakse - od vzgojnih zavodov, stanovanjskih skupin, strokovnih centrov, mladinskih stanovanj, mobilne službe, osnovnih šol, vrtcev, zaporov, preventivnih programov, nevladnih organizacij, domov za starejše, dijaških domov in podobno.