NE UBIJAJTE TEH ŽIVALI: "Z našo krvjo hranijo svoje mladiče"

Svet

Komarji so najverjetneje največja nadloga poletja, pri marsikom pa se uvrščajo tudi visoko na lestvico najbolj osovraženih živalskih vrst. Predvsem ponoči nas nič ne vznemiri bolj kot njihov piskajoči zvok in mučno srbenje, ki ga povzročijo s pikom. Skoraj neverjetno se zdi, da so tudi tako nadležne živali dobile svojega zaščitnika.

Človek, ki se zavzema za zaščito komarjev, je Aymeric Caron. Aktivist želi, da ljudje prenehajo z ubijanjem komarjev, saj samice s človeško krvjo hranijo svoje mladiče. Prepričan je, da bi morali vse živalske vrste, z izjemo afriških komarjev, ki prenašajo malarijo, obravnavati enako, piše britanski Independent.

Caron ljudem, ki ne prenesejo komarjevih pikov, svetuje, da se pred njimi zaščitijo z naravnimi pripomočki, kot je na primer sivkino olje. Številnim britanskim aktivistom za zaščito pravic živali se njegov pogled zdi skrajen in ga ne podpirajo, še piše časnik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  06 .08. 2019 ob  09: 42
"americ" ti si vk.... ! Na čemu si ?
td |  05 .08. 2019 ob  18: 24
Edina živalska pasma, ki bi jo bilo potrebno IZTREBIT. Do zadnjega. Nobena žival pa niti človek ni skozi zgodovino pobil toliko ljudi, samo malarija jih skoraj pol milijona na leto pobije.
žveplo |  05 .08. 2019 ob  10: 17
13
Zakaj afriške komarke ne smejo hranit svojih mladičev s človeško krvjo ? To je rasizem, to je bolano.
A laho prepovemo hiv pozitivni mami da nafutra svojega otroka tako kot ve in zna. Ne ne moremo. Zato tudi ne moremo delat razlike med komarji...
Tip je usekan.
Prav rad bi ga videl zadovoljnega med tropom karibujev, da se lepo sleče in furtra komarjeve dojenčke .
Komarke hranijo mladiče haha ... še na biologijo se ne spozna, ne vem za nobeno žuželko, da bi hranila mladiče, če izvzamemo ose, čebele, mravlje in termite.

Mogoče bi se dalo komarje prevzgojit, da pijejo refošk recimo, ali pa cviček...al bi potem šele cvilili.