NE SAMO V KOPRU, ZGODILO SE JE TUDI V BEOGRADU: Srbska "državna starleta" pijana povzročila več nesreč

Kronika

Potem ko je minuli konec tedna Slovenijo šokiral nevaren cestnoprometni prekršek zdaj že nekdanjega koprskega podžupana Patrika Peroše, ki je pijan vozil 20 kilometrov po avtocesti v napačno smer, se s podobno zgodbo soočajo v Srbiji. Nekdanja uslužbenka srbskega Ministrstva za zunanje zadeve Dušica Jevđenović Zarubica, v tamkajšnjih medijih poznana pod vzdevkov "državna starleta", je pijana povzročila nesrečo, v kateri je poškodovala tri avtomobile v beograjski soseski Novi Beograd.

Po poročanju srbskih medijev je Jevđenović Zarubica z Mercedesom trčila v tri parkirana vozila in jih poškodovala, nakar se je ustavil tudi njen avtomobil, saj se je v nesreči uničilo prednje desno kolo. Po testu na alkohol se je izkazalo, da je 28-letnica vozila vinjena.

Širši javnosti je Jevđenović Zarubica sicer postala znana leta 2015, ko je s svojim bratom pred stavbo, v kateri sta živela, napadla policiste. Ti so tja prispeli, da bi preverili informacijo, ali njen brat vdira v avtomobile sosedov. Izkazalo se je, da je bil brat pijan, medtem ko je Jevđenović Zarubica na policiste kričala, da jih bo, glede na svojo službo na ministrstvu, uničila in bodo ostali brez službe. Enega izmed njih je celo poškropila s solzivcem. Takrat so jo tudi označili za "državno starleto".

Tokrat je bila po navedbah virov mirnejša, ko se je izkazalo, da je vozila pod vplivom alkohola, pa so jo za 13 ur odpeljali na treznjenje na policijsko postajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija