NE POZABITE: Prehod čez Sečovlje ni več mogoč!

Piran

Kot smo poročali v prejšnjem tednu, bo mejni prehod Sečovlje od danes pa do predvidoma 31. maja zaprt. Predvidena je popolna zapora ceste, obvoz pa bo urejen preko mejnega prehoda Dragonja. Zapirajo ga zaradi obnove, ki pa je marsikoga močno razburila. Ali v času karantene niso imeli dovolj časa za tovrstna dela, se sprašujejo mnogi.

Obnova mejnega prehoda Sečovlje obsega zamenjavo dotrajanih kontejnerjev, v katerih so prostori policije. Zamenjava je po besedah Maje Ciperle Adlešič, predstavnice za stike z javnostmi pri Generalni policijski upravi, nujna za zagotovitev ustreznih delovnih pogojev. V njih namreč ni več toplotne izolacije, v tleh so se naredile luknje, policisti pa morajo stranke obravnavati v svojih prostorih za zaposlene.

Dobava in montaža kontejnerjev bo stala nekaj več kot 81 tisoč evrov, notranja oprema dobrih 11 tisočakov, elektroinštalacijska dela pa približno 6.600 evrov. Skupaj investicija torej znaša približno 99 tisoč evrov

[MEJNI PREHOD SEČOVLJE BO ZARADI PRENOVE ZAPRT MED 10. IN 31 . MAJEM] Mejni prehod Sečovlje bo med 10. in 31. majem...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 03. maj 2021

Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da se je projekt z odobritvijo finančnih sredstev sicer začel že lanskega septembra, torej še pred "lockdownom". Oktobra so pričeli zbirati javne ponudbe dobaviteljev notranje opreme, dobavitelja so izbrali letošnjega februarja, marca so podpisali pogodbo. Za zaprtje mejnega prehoda šele maja, kar je razburilo predvsem mnoge dnevne migrante, so se odločili na podlagi zagotovil dobavitelja opreme, kako hitro se lahko izdelajo in dobavijo na lokacijo novi kontejnerji, pojasnjujejo na ministrstvu.

Promet je zdaj preusmerjen na mejni prehod Dragonja, kjer je vsaj ob prometnih konicah in za vikende pričakovati povečan obseg prometa in daljše čakalne dobe. "Na potnike apeliramo, da pred potovanjem preverijo stanje na mejnih prehodih in uporabijo manj obremenjene mejne prehode," še sporočajo z Generalne policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  10 .05. 2021 ob  14: 09
Baje nova utrdba bo samo dokler ne gre Hrvaska v shengenski sporazum in pol bodo spet pospravljali.
Za nas navadne ljudi vraca se jugoslavija.
Vogliamo Tito
hribi |  10 .05. 2021 ob  11: 14
Nisem pozabil in se zahvaljujem za zaprtje. Če se bo izkazalo, da življenje gre naprej tudi brez tega mejnega prehoda bi veljalo zaprtje podaljšati. Za vedno ali pa ga vsaj prekategorizirati v maloobmejen prehod. Tako bi tudi nam naredili življenje bolj znosno. Vnaprej se zahvaljujem.