NE LE PREBEŽNIKI, ČEZ MEJO SE TIHOTAPIJO TUDI TURISTI: So se hoteli izogniti gneči?

Kronika

V zadnjem vikendu, od petka zjutraj do danes zjutraj, so policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper skupno prijeli 33 ilegalnih migrantov. Obravnavali pa so tudi tri turiste, ki so se hoteli ozogniti mejni kontroli.

V petek so policisti obravnavali 16 ilegalnih migrantov, in sicer so pri Rakitovcu prijeli devet državljanov Afganistana, ki so zaprosili za azil, v Račicah enega državljana Pakistana, pri Sabonjah pet državljanov Pakistana, v Poljanah pri Podgradu pa enega državljana Pakistana. V soboto so policisti pri Trpčanah obravnavali šest državljanov Pakistana, v Rižani enega državljana Pakistana, v Ilirski Bistrici pa enega državljana Kosova, skupno torej šest prebežnikov. V nedeljo pa so policisti obravnavali devet ilegalnih migrantov: pri Črnotičah pet državljanov Afganistana, v Dolenjah pri Jelšanah enega državljana Afganistana, nad Kastelcem pa tri državljane Turčije.

Poleg navedenih ilegalnih migracij so policisti v petek v Dragonji obravnavali dve državljanki Nemčije in državljana Finske, ki so se izognili mejni kontroli in državno mejo prestopili z avtomobilom izven mejnega prehoda. Policisti so jih oglobili in na mejnem prehodu Dragonja, nato pa opravili mejno kontrolo, so zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  19 .07. 2021 ob  14: 51
A ni rekel Janša, ko bo na vladi bo meja neprepustnajQuery112308582224645862868_1626698800622?