NE LE MI, Z DRUŽENJEM NA JAVNIH MESTIH IMAJO TEŽAVE TUDI ITALIJANI: Je bila gneča na tržnici resnična ali prirejena? (FOTO)

Svet

Pri naših zahodnih sosedih, kjer od 10. marca velja karantena, so se minuli vikend odvili podobni prizori kot pri nas. Medtem ko so prebivalci iz notranjosti Slovenije prišli na izlet na Obalo, so Italijani v Padovi za druženje izbrali tržnico. Pod fotografijami, ki so se pojavile na družbenih omrežjih, so se vsule kritike, da gre za ponaredke, podobno kot so nekateri nam očitali, da pretiravamo in da 'celinarjev' na Obali preteklo soboto sploh ni bilo veliko. A dokazi v obeh primerih pravijo drugače.

Italijani so v soboto, 28. marca, zasedli Piazzo delle Erbe v Padovi. "Občani z maskami, združeni na trgu, na manjši razdalji od enega metra," se glasi zapis avtorja fotografij, ki prikazujejo sobotno živahno dogajanje na tržnici.

Pod objavo se je razvila polemika, češ da gre za lažno novico in prirejene fotografije, a je fotograf zatrdil, da so fotografije verodostojne. Priznal je sicer, da so bile posnete s teleobjektivom, a, kot je poudaril, z njim ne more povečati števila ljudi. Podobno, kot ni nihče povečal števila ljudi, ki so se minulo soboto sprehajali po naših obalnih mestih in zaradi katerih je slovenska vlada z današnjim dnem zaostrila omejitev gibanja. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija