NE BOSTE VERJELI, S KOM SE JE POROČIL: "Potegnila me je iz depresije" (FOTO, VIDEO)

Trendi

38-letni Akihiko Kondo in Hatsune Miku sta bila v razmerju 10 let, preden sta se poročila na neuradni slovesnosti leta 2018. Hatsune Miku je namreč računalniško sintetizirana pop pevka, ki je bila na turneji z Lady Gago. Poleg tega je bila prisotna v anime (japonska animacija) in v video igrah. Akihko je dejal, da ga je potegnila iz depresije. Obenem priznava, da je to nekaterim zelo čudno. Ve, da njegova žena, ki jo mediji na splošno prikazujejo kot 16-letno dekle z dolgimi modrimi lasmi, ni resnična, a poudarja, da so njegovi občutki do nje še kako resnični.

Na tisoče ljudi na Japonskem je stopilo v neformalne zveze z izmišljenimi liki. Akihiko je povedal, da že dolgo ve, da si ne želi človeka za partnerja. To je zato, ker je vedno čutil močno privlačnost do izmišljenih likov. Priznal je, da mu je bilo sprva težko sprejeti svoja čustva. Obenem je rekel, da se vidi kot del naraščajočega gibanja ljudi, ki se identificirajo kot animeseksualci oziroma fitoseksualci.

Animeseksualec je oznaka, ki spada pod okrilje fiktoseksualnosti in aseksualnosti, kjer človek doživi privlačnost samo do izmišljenih likov, posebej likov iz anime in ne do resničnih oseb, piše Sexuality Wikia.

V zgornji Instagram objavi je napisal:

"Moje ime je Akihiko Kondo. Sem državni uslužbenec. Poročil sem se s Hatsune Miku, ki živi v moji hiši. Pred približno 15 leti so me ustrahovali v službi in sem si vzel dopust, vendar sem se po njeni zaslugi lahko vrnil v službo. Ona me je rešila. Obožujem Hatsune Miku. Sem zelo srečen."

Prvič je tolažbo v svoji izmišljeni ženi našel leta 2008, potem ko ga je mobing v službi pripeljal v stanje depresije. Do takrat je že nekaj časa vedel, da si ne želi zveze s pravo osebo. Leta 2018 je doživel velik napredek v odnosu s Hatsune Miku, saj je bila zasnovana naprava Gatebox, ki svojim lastnikom omogoča interakcijo z enim od izmišljenih likov.

V okviru marketinške akcije za to napravo je podjetje odprlo pisarno, kjer so lahko uporabniki zaprosili za neuradne poročne liste. Med razpoložljivimi liki je bila tudi Hatsune Miku, ki jo je Akihiko Kondo pozneje zaprosil za roko. Akihiko je na poroko povabil svoje družinske člane in sodelavce, a se nihče od njih ni pojavil. Na srečo se je slovesnosti udeležilo 39 ljudi, večinoma tujci in spletni prijatelji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija