NAZADNJE VIDEN V ANKARANU, TRUPLO NAŠLI V KRANJU: Koprsko sodišče nadaljuje z zaslišanjem prič

Kronika

Ob strogih varnostnih ukrepih se je včeraj popoldne na koprskem okrožnem sodišču nadaljeval narok za zaslišanje prič, po katerem bo sodnica Nataša Tomazini Tonejc odločala o izločitvi dokazov v sojenju trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića. Pred sodiščem je včeraj pričal direktor družbe 3B+D Tomaž Repar.

Reparjevo podjetje se ukvarja s sistemi za sledenje vozilom in nanj se je obrnila tudi policija za pridobitev podatkov o vozilih, ki so jih uporabljali obtoženi. Priča se je spomnila, da so za vpogled v podatke morali pridobiti uporabniška imena in gesla strank, iz sistema pa so na podlagi GPS sledi pridobili podatke o poti, ki jo je na zemljevidu v določenem obdobju prevozil avtomobil, ter podatke o naslovih, kjer se je vozilo ustavilo. Policiji so tako izročili le analitične podatke, ne pa denimo fotografij ali posnetkov vožnje.

Za obrambo je bilo ključno razumeti, ali bi lahko do identičnih podatkov kot policija prišlo tudi npr. sodišče, a iz pričanja ni sledil enoznačen odgovor.

Odvetnik obtoženega Klemna Kadivca, Dejan Markovič, je zato predlagal, naj Repar sodišču predloži identične podatke, kot jih je policiji, saj se nanje sklicuje tudi policija, čeprav vseh podatkov v spisu ni. Po oceni obrambe je za nadaljnjo oceno in pripravo na sodni postopek nujno, da se ji vpogled v te podatke omogoči. Tudi sodnica je nakazala, da bo predlogu ugodila.

Zaslišanje prič, ki bo podlaga za odločanje o izločitvi dokazov, se bo nadaljevalo 31. marca, sicer pa je v tej zadevi razpisanih še več narokov.

Po obtožnici se Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Danijela Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude telesne poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje se nahaja ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Danijela Božića so decembra 2019, potem ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, v okolici Kranja našli mrtvega, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija