NAVAL NA KOPRSKI POTNIŠKI TERMINAL: Samo junija devet, do konca leta pa še 44 obiskov

Koper

Po zatišju zaradi pandemije covida-19 bo letos na koprskem potniškem terminalu gneča, še posebej pester pa bo mesec junij. Doslej je v Koper priplulo 16 potniških ladij, ta mesec pa jih bo še devet. Po trenutnih podatkih bo z njimi v mesto prišlo nekaj več kot 13 tisoč potnikov in 7.700 članov posadke, a te številke znajo še narasti, saj so številni ladjarji pred poletjem s sprostitvijo ukrepov omogočili polno zasedenost potniških ladij.

V nedeljo bo v koprsko pristanišče prispela Marella Explorer, ki bo k nam z grškega otoka Krf pripeljala 1.800 potnikov, svojo pomorsko pot pa bo nadaljevala proti Benetkam. Dan kasneje se bo v zgodnjih jutranjih urah ob potniški terminal privezala njena "sestra" Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises. Marella Explorer se bo v Koper sicer ponovno vrnila v nedeljo, 19. junija. Takrat bo koprske ulice znova preplavilo 1.800 potnikov in še 840 članov posadke, so sporočili s koprske občine.

V torek, 7. junija, bo iz Benetk priplula Viking Sea, 228 dolga ladja ladjarja Viking Cruises, sicer stara znanka koprskega pristanišča, ki bo na krovu pripeljala 900 petičnih potnikov in približno 700 članov posadke. Viking Sea se bo v tem mesecu vrnila še enkrat, in sicer 23. junija, do konca letošnje sezone pa kar šestkrat.

10. junija bo pogled na potniški terminal krasila ladja Seabourn Quest, ladjarja Yacht of Seabourn. Na svojem krovu bo pripeljala 450 gostov, ki se bodo za nekaj ur ustavili v Kopru, nato pa pot nadaljevali proti Benetkam. 20. junija bo v Koper priplula 180 metrov dolga potniška ladja Azamara Onward ladjarja Azamara Club Cruises s 600 potniki na krovu.

11. junija se bo v jutranjih urah na potniškem terminalu privezala Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 2.500 potnikov, za katere skrbi 1.030 članov posadke. Z 295 metri v dolžino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale Koper. Z enakim številom potnikov se bo v mesto vrnila na dan državnosti, 25. junija.

"Ladjarji v Kopru prepoznavajo številne prednosti, zaradi katerih je obisk mesta še kako zanimiv, saj so potniki zasidrani ob potniškem terminalu v centru starega mestnega jedra. Poleg tega se veliko gostov poda na enodnevne izlete v okoliške kraje, kjer spoznavajo slikovito zaledje slovenske Istre," so zadovoljni na občini.

Da bo letošnja sezona uspešna, pričajo tudi podatki, da bo v Koper do konca leta priplulo še 44 potniških ladij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija