NATAKARJI ROBOTI V TRŽAŠKI KAVARNI: Pomagajo pospravljati mize in se pogovarjajo s strankami (VIDEO)

Trst

Trije roboti v tržaški kavarni Caffè degli Specchi so že postali pravi hit. Po besedah lastnika ne gre za nadomestilo natakarjev, ampak razbremenitev, saj jim prihranijo kilometre in kilometre vsak dan in odpravijo breme, ki ga morajo dvigovati.

V tržaški kavarni Caffè degli Specchi, enem od zgodovinskih prizorišč na trgu Piazza Unità, delajo med mizami trije roboti. Natakarji odložijo umazano posodo in vse ostalo, kar je zbranega z miz, na avtomate, ti pa vse prinesejo na kavarniški pult. Roboti so programirani tako, da se postavijo na določeno točko poleg miz in dosežejo drugo določeno točko, kjer lahko dostavijo, kar je bilo zbranega z miz. Gre za prve avtomatizirane natakarje v mestu, robote priznane blagovne znamke, ki jih že uporabljajo po svetu v barih, restavracijah in hotelih.

Roboti se prebijajo skozi množico s stavki, kot so: "Če me spustiš mimo ..." ali  "Pazi, prihajam" in hkrati nosijo štiri pladnje, ki so nameščeni vanje.

@triestecafe Robot al servizio ai tavoli del Caffè degli Specchi di Trieste Da qualche giorno tre robot lavorano ai tavoli del Caffè degli Specchi, uno dei locali storici di Trieste, affacciato su piazza Unità d'Italia. I camerieri dispongono sull'automa stoviglie sporche e quant'altro ritirato dai tavoli già utilizzati e le macchine portano tutto nella zona del bancone dove vengono ritirate per essere ripulite. Così, tutto il giorno, si ripete di continuo il via vai. Il titolare del locale, Riccardo Faggiotto, è convinto che in questo modo si risparmi tempo e fatica al personale in servizio. I tre robot sono programmati per disporsi in un punto preciso accanto ai tavoli e per raggiungere un altro punto preciso dove recapitare quanto ritirato dai tavoli. Si tratta dei primi camerieri automatizzati presenti in città, robot di un marchio molto conosciuto, che anche in altre strutture del mondo vengono già utilizzati in bar, ristoranti e hotel. (ANSA). YMB-DO  #triestegrandeamore #triestesegreta #triestemia #vivotrieste #triestecity #trieste #triesteitaly #triesteshopping #triesteitaly #triesteguida #triestecafe #triestebynight #trieste_photogroup #triesteincartolina #triestefood #triestelive #triestecentro #triestesalario #trieste_street #fvgcafe #triestecittà ♬ TikTok All-Star (V2) - Official Sound Studio

"Ideja se mi je porodila, ko sem razmišljal o robotu Emiliu, igrači, ki je bila priljubljena v 90-ih letih in ki mi je bila zelo všeč, ko sem bil otrok," je za Il Piccolo povedal lastnik kavarne Riccardo Faggiotto. "Gre tudi za izbiro, namenjeno razbremenitvi naših natakarjev, saj roboti opravljajo težko delo in so nekakšni sodelavci našega osebja, ki jim ni več treba nenehno hoditi gor in dol in lahko izmenjajo še kakšno besedo s strankami."

Roboti, ki stanejo po 15.000 evrov, ne nadomeščajo osebja. "Ne nadomeščajo osebja, ampak mu pomagajo. Sem velik tehnološki navdušenec in verjamem, da je catering mešanica tradicije in inovativnosti, zato je mogoče tudi v zgodovinski kavarni uvesti vrhunske sisteme," je prepričan Faggiotto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija