'NASLEDNJIH 14 DNI JE KLJUČNIH': Potrč z razlago o tem, kaj to pomeni (VIDEO)

Slovenija

Marko Potrč še naprej niza svoje objave na družbenem omrežju, v katerih pogosto kritizira odločitve slovenske vlade v spopadanju s koronavirusom. Tudi tokrat ni šel mimo tega, med imeni pa izpostavlja Jelka Kacina.

"Zelena je rumena, morda tudi rdeča. In svoboda te dni je zelo opoteča," je tokrat televizijski voditelj Potrč zapisal ob objavi videa na družbenem omrežju Facebook, v kateri se sprašuje, zakaj še nismo v zeleni fazi, čeprav izpolnjujemo pogoje: "Naj vas vprašam; vam je to sprejemljivo? Da se nam reče, da ne dobimo obljubljenih niti delčkov svoboščin ter pravic nazaj celo, ko se dosežejo številke, ki jih je vlada sama postavila? Sicer je odvzem svobode in pravic že v osnovi nedopustno početje. A zdaj smo tam, ko se pove, da se ne drži več ničesar."

Pri tem se je obregnil ob nacionalnega koordinatorja za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 Jelka Kacina, ki je javnosti pojasnil, zakaj se vlada ni odločila za prehod v zeleno fazo.

"In ta je povedal, da je to za nas bolje. Ker seveda mi otroci res ne znamo sami razumeti in živeti brez njih. Zato je to zgolj za naše lastno dobro. Torej, da ostanemo z manj pravic in manj svobode," v zapisu nadaljuje Potrč, ki v videoposnetku še sarkastično dodaja, zakaj ne bi za vsak primer preklopili kar nazaj na rdečo fazo in pa "za vsak primer, da vam predamo še vse kreditne kartice, pa ključe naših domov in pa vsa gesla, ki jih uporabljamo na spletu. Kaj pa mi navaden narod vemo? Mi potrebujemo pastirje, ki nas vodijo."

ZELENA JE RUMENA, MORDA TUDI RDEČA. IN SVOBODA TE DNI JE ZELO OPOTEČA. Morali bi bit torej v zelenem, pa nismo. Naj vas vprašam; vam je to sprejemljivo? Da se nam reče, da ne dobimo obljubljenih niti delčkov svoboščin ter pravic nazaj celo, ko se dosežejo številke, ki jih je vlada sama postavila? Sicer je odvzem svobode in pravic že v osnovi nedopustno početje. A zdaj smo tam, ko se pove, da se ne drži več ničesar. Za razlago zakaj se vlada ne drži stvari, ki jih je sama zastavila, so pred mikrofon ponovno postavili Jelka Kacina. In ta je povedal, da je to za nas bolje. Ker seveda mi otroci res ne znamo sami razumet in živet brez njih. Zato je to zgolj za naše lastno dobro. Torej, da ostanemo z manj pravic in manj svobode. Ne me narobe razumeti. Ne želim videti le slabih stvari v naših življenjih. Pravzaprav menim, da je v tem času ključno, da vidimo tudi dobre, lepe stvari. Recimo družinski konec tedna, dober pogovor s prijateljem, ali druženje ob športu. Spet kdo drug bo našel nekaj, kar njemu pomeni veliko. A prav zato, da bo prihodnost naše otroke pričakala v najlepši možni obliki, verziji, je naša naloga oziroma celo dolžnost, da na stvari gledamo trezno. Da opozarjamo na izgubo demokracije, svobode, pravic, ko to zaznamo. To smo našim otrokom dolžni. Vodilo: Spoštovanje. Razumevanje. Argumentirana debata. Vse dobro!

Posted by Marko Potrč on Sunday, May 30, 2021

Potrč omenja tudi nogometno tekmo in proteste, ki jih vlada navaja kot potencialne izbruhe okužb, pri tem pa se sprašuje, kje so vsi ti dramatično napovedani dvigi po tovrstnih zbiranjih: "Zakaj jih ne napovedujejo, ko ljudje podobno skupaj stojijo v dolgi vrsti za palčko v nos ali pa za pik v ramo."  

"Konca seveda ni videti, še posebno ne zdaj, ko se vlada niti več ne skriva ob takšnem početju, da upošteva številke malo po želji, kot ji pač paše. Takšne, ki jih je sama postavila," poudarja v nagovoru in če si ne znate razložiti, kaj bi lahko pomenilo, "v najkrajšem možnem času bomo v zelenem", razlaga, kako si sam to tolmači: "Zagotovo ne pred še kakšnim protestom, morebiti pa po naslednjih ključnih 14 dneh. Ampak po krepko več kot letu dni, zdaj že dobro vemo, kako dolgih je lahko pri nas teh 14 dni."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  01 .06. 2021 ob  14: 32
-2
ma daie , atlas ufo robot
jelko cazzin je prou en... madre de dios
kao ful se dela pomembnega prej je bil vladni norček opss pardon moi,,govorec gobezdač
zdej pa kao NACIONALNI KOORDINATOR ma vaaa a cagare mona
kakšna imena ej... VLADNI GOVOREC NACIONALNI KOORDINATOR,
ej pa sej tudi brez njega bi šlo! menim, da doooosti boljš kot da plačuvlemo tazga govorca in koordinatorja ..ke škifooooo
vseved |  01 .06. 2021 ob  14: 28
Marko zbudi se, poglej iz svojega brloga!
Fritla |  01 .06. 2021 ob  13: 55
Marco ha tutte le carte in regola per diventare il Salvini nostrano.
Un ego sconfinato, ignorante al modo giusto, populista sfegatato, pieno di pregiudizi.
E in più è anche palestrato, indispensabile per attirare le ragazzine.
Allora, a quando la Lega Libertà ?