NASILNEŽI IN PREDRZNEŽI SO BILI TA KONEC TEDNA "V ELEMENTU": 86-letnica v Izoli poniževala pol mlajšo žensko, v Ankaranu moški napadel svojo družino

Kronika

Koprski policisti so med podaljšanim vikendom imeli kar nekaj dela s predrzneži, ki so kršili javni red in mir, obravnavali pa so tudi nekaj primerov nasilja v družini. Zoper povzročitelje so izdali nekaj plačilnih nalogov, v nekaterih primerih so morali celo odrediti pridržanje.

Fotografiji sta simbolični. 

Včeraj ob 15.31 se je v Izoli 86-letna ženska predrzno vedla in žalila 39-letnico in s tem pri njej povzročila občutek ponižanosti in strahu. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z odločbo.

V soboto ob 13.20 so koprski policisti posredovali v enem od nakupovalnih središč, kjer je javni red in mir kršil 53-letni moški. Ker se moški ni pomiril, niti po prihodu policistov so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 15.32 so v avtokampu Jadranka posredovali izolski policisti, saj je tam javni red in mir kršil 27-letnik. Moški se je po posredovanju umiril, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Koprski policisti so ob 21.25 posredovali tudi v Ankaranu zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju. Ugotovljeno je bilo, da se je 39-letni moški drzno in agresivno vedel do svoje žene, otrok in sorodnikov ter kraj dogodka še pred prihodom policistov zapustil. Moškega so policisti kasneje izsledili v gostinskem lokalu, pri čemer jih je le-ta začel verbalno žaliti, jim groziti in jih pozivati k pretepu. Ker se moški na zakonite ukaze policistov ni umiril, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva ter odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru zoper 39-letnika sledi hitri postopek z odločbo in plačilni nalog.

Zaradi nasilja v družini so policisti posredovali tudi včeraj v Sečovljah. 25-letnemu nasilnemu moškemu so prepovedali približevanje žrtvi in ga kazensko ovadili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .06. 2021 ob  15: 30
Mi pade povsem primerna kazen za te nasilneže, ki to več ne bi bili, ... ampak kaj, ko pa smo tako civilizirana družba, da so pravice kršiteljev zlata vredne, namesto, da bi bile žrtev. Govorim za take, ki so stalni povratniki.