NAŠE NAPOVEDI SE URESNIČUJEJO: V Izoli poteka oster boj med starimi silami in Komljancem

Izola

Situacija pred drugim krogom lokalnih volitev se v Izoli spreminja iz dneva v dan. Če je še dva dni po razglasitvi rezultatov Danilo Markočič (DeSUS), ki se bo 2. decembra boril za županski stolček z Evgenijem Komljancem (PNI), v sporočilu za javnost trdil, da ga podpirajo Manca Vadnjal, člani Liste Mef in Izolani ter Milan Bogatič, so se karte do danes že skoraj povsem premešale. Že naslednji dan je namreč podporo zanikal Drago Mislej Mef, sedaj pa so to storili tudi v Listi Izola Prihodnosti. Kot so zapisali, ne podpirajo nobenega kandidata.

Danilo Markočič se je v tem tednu opekel že drugič. Poročali smo že, da ne drži, da bi ga v drugem krogu med drugimi podprli člani Liste Mef in Izolani, kot je sam navajal v sporočilu za javnost, sedaj pa mu je podporo odrekla tudi Lista Izola Prihodnosti, ki je v občinskem svetu dobila dve mesti, prejela je 9,33 odstotka (589) glasov, in s katero je na volitvah nastopil kandidat za župana Milan Bogatič (na fotografiji spodaj).

"Naše stališče je, da ne podpremo nobenega kandidata, ki je prišel v drugi krog županskih volitev, ker ne želimo podpreti osebe, temveč želimo podpreti dobre predloge za Izolo in Izolane," so zapisali na njihovi spletni strani.

Je Bogatič ostal brez podpore svoje liste?

Markočič je namreč v sporočilu za javnost kot podpornika navedel le Bogatiča, ne pa njegove liste. Iz tega gre sklepati, da ga morda podpira le on, saj je lista izrazila jasno stališče, da ne bodo podprli nobenega kandidata. Kot so še zapisali, "sta oba kandidata dovolj politično zrela, da se bosta soočila brez naše medijske podpore, ki bi jo uporabila v svojo korist".

Odzvala sta se tudi lista Izola 2030 in SD

Danes je sporočilo za javnost poslal tudi kandidat za župana, ki se je uvrstil na četrto mesto, Dario Madžarević. Zapisal je, da lista Izola 2030, ki je v občinskem svetu prejela dva mandata, v drugem krogu volitev ne bo podprla nobenega kandidata, ob tem pa pozval Izolanke in Izolane na volišča.

"V tem trenutku se nam zdi najbolj pomembno, da se občanke in občani v čim večjem številu udeležimo volitev 2. decembra ter tako izrazimo lastno voljo. Za boljši, kvalitetnejši in hitrejši razvoj Izole je najbolje, da izvolimo župana, ki bo imel mandat s čim večjim številom glasov ter s tem tudi veliko moralno odgovornost, da dela v dobro Izolank in Izolanov."

Prav tako so tudi Socialni demokrati v današnjem sporočilu za javnost pozvali vse Izolanke in Izolane, da se udeležijo drugega kroga volitev za župana v Izoli in dodali, da ne bodo podprli nobenega od županskih kandidatov. Aleksej Skok, predsednik stranke v Izoli in njihov županski kandidat, je obema kandidatoma Komljancu in Markočiču čestital ter jima zaželel uspešno kampanjo v drugem krogu, "ki naj bo tudi zaradi vseh nas Izolanov, ki jo bomo z velikim zanimanjem spremljali, korektna in vsebinsko zanimiva".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
prst u oko |  23 .11. 2018 ob  21: 22
10
Glas za Danila, je glas za vso trenutno vodilno politično garnituro v Izoli, tudi za SD. Isti ljudje se bodo pojavljali na različno dobrih pozicijah in vlekli plačo brez delati. Glas za Komljanca je pa odpiranje vrat tajkunu Bavčarju za nakupe zemljišč, nepremičnin in atraktivnih lokacij.
Izolani, izberimo najboljše in volimo najboljšega, ampak, kdo je ta najboljši?
Mica |  23 .11. 2018 ob  17: 37
10
Res poteka oster boj. Večina nas noče ljudi, ki vlečejo niti za Komljancem za župana. Se bo ponovil še en Klokočovnik...

... ali še kaj slabšega.
Ah, te dvoživke. |  23 .11. 2018 ob  14: 50
Zakaj za vraga ste šli na volitve, Dario, Bogatič in podobni!?
Drzi obljubo |  23 .11. 2018 ob  14: 02
Kje je pizzajQuery112305804665144887949_1542978050810? Res sem volil za tebe
PROSIM |  23 .11. 2018 ob  13: 15
Ne zavajajte folka! Popo in Evc nimata nič, za razliko od Markočiča ? Hm....da ne zacnem pisat kar vem.... Izolani odločajte se po svoji vesti, ne glede na ta moj komentar, ali je to Komljanec ali je to Markočič, ampak samo, da veste, da Markočič zavaja folk s spodnjimi komentarji in izjavami.
ma daj |  23 .11. 2018 ob  12: 43
17
dejte že enkrat uvesti registracijo in prijavo na tem portalu, ne da vsakdo piše v imenu različnih oseb, iz komentarjev se jasno vidi, da komentira le en par modelov, na večini portalov moraš imet svoje geslo in s tem komentiraš, ne pa vsevprek
Izola |  23 .11. 2018 ob  11: 55
-11
Zalostno je to da, Pecanova vse vodi in Komljanec ne bodo dali za Zupana.
kjočola |  23 .11. 2018 ob  11: 24
15
Če nihče ne bo nikogar podprl, potem je nekaj popolnoma jasno:

1) kako bo potem sploh deloval občinski svet, če so vsi eden proti drugemu, in nihče nikogar ne podpira?

2) Morda pa vsi, ki so izgubili, zdaj hočejo šolde pod mizo. Tisti, ki jim da več šoldov, ga bodo podprli.

Skratka, kupčkanje, kupčkanje, kupčkanje, Izola pa zaostala kot Afganistan po bombnem napadu.
Penzionist |  23 .11. 2018 ob  11: 15
10
Penzionist naj ostane in uživa v penziji. Kar ostali težko dočakajo, nekateri tudi ne. Verjetno se Markočič ni glih pretegnil na poti do svoje penzije, vajen bolj nedela kot dela.
Mladina se ne želi prijaviti za kandidata oz. jim stara garda nedopušča, povsod pohlep in vodenje marionet.